Zabijaci stresu, ktorí zaberajú do minúty: Naordinujte si orechy, čaj alebo trenie uší

TA3/zm
26.9.2022 16:00

Keď máte pocit, že vám všetko prerastá cez hlavu, vyskúšajte jeden z týchto trikov, ktoré sľubujú zabrániť stresu do 60 sekúnd.

Zabijaci stresu, ktorí zaberajú do minúty: Naordinujte si orechy, čaj alebo trenie uší
Pexels

Stačí jedna minúta a stres môže byť razom preč. Niektoré tipy súvisia s jedlom či pitím, iné odporúčajú techniky, ktoré vás upokoja.

Tmavá čokoláda

Zajedáte stres? Ak siahate po kvalitnej tmavej čokoláde, robíte vlastne dobre. Flavonoidy obsiahnuté v čokoláde znižujú stresovú záťaž a chránia pred infarktom myokardu.

Orechy

Pár hrstí orechov zaručí organizmu dostatočný prísun omega 3 mastných kyselín, ktoré podporujú správnu činnosť mozgu. A práve tam je centrum všetkého, vrátane nervozity. Chrúmanie orieškov je teda doslova upokojujúcou činnosťou.

Čierny čaj

Nestačí si odpiť zo šálky, keď už prepadáte panike. Čierny čaj funguje proti stresu len vtedy, ak ho pijete denne. Vďaka horúcemu nápoju sa totiž znižuje tvorba krvných doštičiek, ktoré môžu viesť k tvorbe krvných zrazenín a následne infarktu.

Pohár vody

Dať si pohár vody nie je nikdy zlý nápad a platí to aj v prípade, že pociťujete úzkosť. Pri strese totiž stúpa krvný tlak, silnejšie je prekrvené svalstvo, ale o to menej mozog. Poriadnym dúškom vody krv rozriedite a opäť začne okysličená prúdiť rovnomerne po celom tele.  

Nádych, výdych

Aj dýchanie dokáže ovplyvniť mieru nervozity. Hlboký koncentrovaný nádych do brucha a výdych z plných pľúc uvoľňuje kŕče, ktoré sú sprievodným javom, keď je organizmus v strese.  

Trenie uší

Radu, aby si trela uši, dostala aj Julia Roberts vo filme Nevesta na úteku, keď bola pred svadbou v strese. Táto technika je náhodná, ale veľmi dobre cieli na to, aby sa pomocou tlaku na správne body uvoľnilo telo z napätia.

Témy: zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok