ta3 z Londýna: Okolie Westminsterskej sály je preplnené, s kráľovnou sa lúčia aj Slováci

ta3/Veronika Pancuráková MŠ SB
17.9.2022 14:38

Ulice v okolí Westministerskej sály, kde je vystavená rakva zosnulej kráľovnej Alžbety II., sú plné ľudí z celého sveta. Aj napriek tomuto náporu majú tamojšie bezpečnostné zložky v kombinácii s dobrovoľníkmi situáciu pod kontrolou, tvrdí redaktorka ta3 Veronika Pancuráková, ktorá sa nachádza priamo v Londýne. Vyspovedala viacerých Slovákov, ktorí poskytli vlastný pohľad. Londýn je v týchto dňoch preplnený a ceny za ubytovanie alebo letenky vystrelili do rekordných výšok.

"Ulice sú plné ľudí, ale všetko je výborne zorganizované, na každom kroku človek stretne policajta alebo dobrovoľníkov, ktorí poradia, usmernia," informuje z Londýna Veronika Pancuráková. Dodala, že hoci je mesto, najmä okolie Westmisnterskej sály, preplnené ľuďmi z celého sveta, všetci sa cítia bezpečne. 

S týmto tvrdením súhlasí aj Martin Zvada, rodák z Topoľčian, ktorý žije v Londýne. "Osobne sa tu cítim veľmi bezpečne. Policajné zložky sú absolútne všade. Je to aj o ľuďoch, všetci sú disciplinovaní a súdržní. Všetko prebieha veľmi pokojne," povedal pre ta3.

Pocit bezpečnosti nenarušil ani piatkový incident, keď muž v centre mesta nožom zaútočil na dvoch policajtov a spôsobil im bodné zranenia, pre ktoré museli byť prevezení do nemocnice.

Takto to vyzerá v uliciach Londýna:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok