Horskí záchranári pomáhali turistovi aj cyklistke, obaja skončili s vážnymi zraneniami

ta3 TASR
16.9.2022 20:30

Horskí i leteckí záchranári pomáhali v piatok popoludní zranenému turistovi vo Vysokých Tatrách a cyklistke nad Jezerskom v Pieninách. Informovala o tom Horská záchranná služba s tým, že najprv im nahlásili pád turistu spod Lúčneho sedla smerom do Zlomiskovej doliny.

Tatry 1140px (TASR - Oliver Ondráš)
TASR/Oliver Ondráš

HZS uvádza, že 35–ročný Slovák počas približne 20–metrového pádu utrpel poranenie hrudníka, tržné poranenie hlavy a mnohopočetné povrchové poranenia po celom tele. "Bol pri vedomí a komunikoval. O súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby, ktorá z heliportu v Starom Smokovci vyzdvihla na palubu záchranára HZS a spoločne smerovali na miesto nehody."

Ďalej HZS dodáva, že "po vyšetrení, poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti a príprave na letecký transport bol pacient evakuovaný z terénu a letecky prevezený do Starého Smokovca, kde si ho prevzala posádka Rýchlej zdravotnej pomoci".

Následne posádka VZZS pokračovala so záchranárom HZS k ďalšiemu úrazu do oblasti nad Jezerskom, kde si slovenská cyklistka pádom z bicykla spôsobila vážne poranenie hornej končatiny, hrudníka a povrchové poranenia. Aj v tomto prípade bola zranená po poskytnutí prvej pomoci letecky evakuovaná z terénu a vrtuľníkom transportovaná do nemocnice v Poprade.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok