Majitelia NHL klubov ratifikovali kolektívnu zmluvu

SITA
10.1.2013 07:14

Majitelia klubov zámorskej hokejovej NHL v stredu v tajnom hlasovaní ratifikovali novú 10-ročnú kolektívnu zmluvu medzi vedením profiligy a jej hráčskou asociáciou NHLPA. Na jej podmienkach sa obe strany dohodli počas uplynulého víkendu v New Yorku.

Majitelia NHL klubov ratifikovali kolektívnu zmluvu
SITA

Na tlačovej konferencii o tom informovali komisár NHL Gary Bettman a majiteľ tímu Boston Bruins Jeremy Jacobs, ktorý je šéfom Rady guvernérov. K oficiálnemu ukončeniu výluky, ktorá trvá od 16. septembra 2012, je ešte potrebný súhlas hráčov. Výsledok hlasovania hokejistov by mal byť podľa hovorcu NHLPA Jonathana Weatherdona známy v sobotu. Ako uviedol Gary Bettman, po zverejnení rozhodnutia hráčov vedenie ligy zverejní rozpis zápasov.

„Našim partnerom, ktorí zabezpečujú súťaž finančne aj personálne, hráčom, no najmä fanúšikom patrí jedno veľké ospravedlnenie. Viem, že akékoľvek vysvetľovanie či ospravedlnenie nevymaže pocity, ktoré všetci dotknutí za posledné mesiace nadobudli. Vedenie NHL má povinnosť získať si ich priazeň a podporu, pričom nezáleží na skutočnosti, či daná osoba sleduje zápasy pravidelne, alebo videla len jeden duel. Hokejisti sú pripravení hrať so srdcom, kluby sa pripravujú, aby fanúšikov vítali s otvorenou náručou. Čakanie sa pomaly končí. Rovnako ako všetci sa ani ja nemôžem dočkať prvého vhadzovania,“ cituje oficiálny web NHL komisára Bettmana. Šéf profiligy ďalej potvrdil, že nová kolektívna zmluva znie na desať rokov a obsahuje body, ktoré vytvoria rovnaké podmienky pre všetky kluby. Tie majú zabezpečiť napínavé a vyrovnané zápasy. Každé mužstvo bude mať podľa Bettmana totožné podmienky na prienik do play-off či zisk prestížneho Stanleyho pohára. Dohoda nezahŕňa klauzulu o možnej účasti hráčov z NHL na olympijských turnajoch, najbližšie v Soči 2014. Touto témou sa všetky dotknuté strany budú zaoberať neskôr. 

„Je nespochybniteľné, že všetci túto hru milujeme. Naša spoločná budúcnosť je svetlá. Teraz sa musíme zamerať na to, čo môže táto skvelá hra ponúknuť najlepším fanúšikom na svete,“ pokračoval Jeremy Jacobs, majiteľ Bostonu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok