Hoďte do práčky bobkový list a výsledkom budete milo prekvapené: Zachránite oblečenie pred vyhodením

TA3/zm
23.9.2022 16:00

Niektoré zabudnuté triky našich babičiek môžu byť v domácnosti veľmi užitočné. Naučte sa jeden z takých, ktorý využíva bobkový list do prania.

Hoďte do práčky bobkový list a výsledkom budete milo prekvapené: Zachránite oblečenie pred vyhodením
Pexels

Aromatický bobkový list odteraz využijete nielen v kuchyni pri varení, ale bude aj súčasťou vášho prania. Je taký silný, že dokáže niektoré kúsky oblečenia zachrániť pred vyhodením.

Zafarbené oblečenie

Iste sa aj vám niekedy stala nehoda, že sa do várky bielej bielizne priplietla napríklad červená ponožka a výsledkom boli nové ružové kúsky oblečenia. Presne po takýchto nehodách si zoberte na pomoc bobkový list.

Nemá vplyv na vôňu ani mäkkosť, jeho funkcia pri bielizni je celkom iná. Dokáže totiž vytiahnuť z oblečenia zafarbené pigmenty a obnoviť pôvodnú farbu vecí. Samozrejme, najlepšie to funguje pri bielom oblečení.

Do bubna

Možnosti, ako využiť silu bobkových listov pri zafarbenom oblečení, sú dve. Prvá je hodiť dva tri lístky priamo do bubna práčky. Ak sa rozhodnete pre tento spôsob, odporúčame vložiť bobkový list do vrecúška, ktoré používate napríklad na ponožky alebo spodnú bielizeň, aby sa lístky nerozmrvili po celom bubne.

Ako odvar

Druhá, a treba povedať, že o niečo účinnejšia metóda je, ak si z bobkových listov pripravíte silný odvar a zafarbené oblečenie v ňom pred praním niekoľko hodín vymáčate.  

V tomto prípade je postu jednoduchý, hrsť tohto korenia povarte polhodinu vo vode a keď odvar trochu vychladne, bielizeň namočte aspoň na 4 hodiny a potom klasicky operte v práčke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok