V politike: Opozícia blokuje schôdzu parlamentu. Dokedy vydrží menšinová vláda?

ta3
16.9.2022 10:59

Politická kríza pokračuje aj po výmene ministrov. Naplno sa prejavila v parlamente. Poslanci Národnej rady SR nedokázali ani na dva pokusy otvoriť riadnu schôdzu. Vládna koalícia na to nemala dosť hlasov.

V politike:
ta3

Ministri zo strany SaS po odchode z vládnej koalície zasadli do parlamentných lavíc. Liberáli sa podieľali na tom, že parlament nebol uznášaniaschopný. Richard Sulík uviedol, že poslanci za SaS nepomohli otvoriť schôdzu, pretože chceli vidieť, ako si koalícia predstavuje vládnutie. 

Premiér Eduard Heger zostal z tohto kroku prekvapený. Pri otvorení schôdze počítal s podporou poslancov SaS. Podľa jeho slov boli na tom dohodnutí.

O blokovaní parlamentu, menšinovej vláde, riešení energetickej krízy a boji s infláciou budú v nedeľnej relácii V politike o 11.00 hod. diskutovať Milan Vetrák z OĽANO, Peter Pčolinský zo Sme rodina, Juraj Krúpa z SaS a Denisa Saková zo strany Hlas-SD.

V nedeľu predstavíme výsledky exkluzívneho prieskumu agentúry IPSOS pre ta3. Respondentov sme sa pýtali, dokedy vydrží menšinová vláda a či si želajú predčasné voľby.

Televízia ta3 vysiela reláciu V politike v nedeľu o 11.00 hod.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok