Hrbatý o Federerovi: Zanechá nezmazateľnú stopu. Keď som ho v Paríži zdolal, rozplakal sa

TA3 TASR
15.9.2022 21:15

Slovenský tenista Dominik Hrbatý je jeden z mála hráčov, ktorý má s legendárnym Rogerom Federerom na ATP Tour priaznivú bilanciu. Švajčiara, ktorý na budúci týždeň ukončí kariéru, zdolal v roku 2000 na turnaji Masters v Paríži i v auguste 2004 na ďalšom podujatí prestížnej série v Cincinnati. Jedinú prehru utrpel v roku 2008 vo Wimbledone.

Hrbatému na Federerovi vždy imponovala jeho elegancia i to, že vedel prejaviť na kurte emócie. "Rogera si nebude tenisový svet pamätať ako rekordného grandslamového šampióna, no to je teraz vedľajšie. Má v sebe obrovskú charizmu, ktorú iní hráči nemajú, a aj vďaka nej patrí k najpopulárnejším športovcom v histórii. Dalo sa to čakať, že skončí, už má svoj vek. Zanechá však nezmazateľnú stopu," uviedol v rozhovore Hrbatý.

Bývalý líder slovenského daviscupového tímu si zaspomínal na tri vzájomné duely s Federerom: "Keď sme sa stretli v Paríži, Roger bol 30.- 40. na svete. Zdolal som ho vtedy cez jeho druhý servis. Po zápase v šatni začal plakať, že končí s tenisom, pretože nevie vyhrať duel na Masters. Bol ešte mladý a nevedel tak využívať svoje zbrane. V roku 2004 však už dominoval mužskému tenisu. V Cincinnati som nad ním zvíťazil, keď bol svetovou jednotkou a na harde ťahal vyše 20-zápasovú sériu bez prehry. Vo Wimbledone som bol už po operácii lakťa, no ťažko by som ho zdolal, aj keby som bol úplne fit, pretože na tráve mal veľký talent a cit pre loptičku. Bol rýchly, aktívny, vedel meniť rytmus hry a účinne využíval slajz."

Hrbatý zažil s Federerom zaujímavú príhodu počas OH 2008 v Pekingu: "Roger vtedy nespal v olympijskej dedine, no prišiel tam na obed a v jedálni sa zhŕkli davy športovcov, ktorí chceli od neho autogram. Roger poprosil, či sa môže najesť, a potom im hodinu dával podpisy. Keď dal posledný autogram, pripravili mu standing ovation. Aj preto bol všade taký populárny a obľúbený, lebo robil všetko spontánne."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok