Na mastnú pleť aj bielenie zubov: Orechové škrupinky nevyhadzujte, ešte poslúžia

TA3/zm
21.9.2022 08:00

Ak ste sa už pustili do lúskania vlašských orechov, škrupinky nevyhadzujte. Dokážete ich ešte spotrebovať na domácu prírodnú kozmetiku.

Na mastnú pleť aj bielenie zubov: Orechové škrupinky nevyhadzujte, ešte poslúžia
Pexels

Zatočia s mastnou pleťou, odstránia zubný povlak, chrup vybielia a môžete si nimi vymasírovať ruky. Na toto všetko pre krásu sa dajú použiť orechové škrupinky.

Masáž rúk

Skôr než sa pustíte do lúskania vlašských orechov, pomasírujte si nimi ruky. Využite ich prirodzene guľatý tvar a poprehadzujte si ich v dlaniach. Podporíte tým nielen ohybnosť prstov, ale aj prekrvenie pokožky.

Mastná pleť

Keď už máte v miske škrupinky, bola by škoda vyhodiť im. Dajte im druhý dych tým, že ich rozmrvíte pomocou mixéra na prach. Ten zmiešajte s trochou kokosového oleja a vytvorenú zmes použite ako pleťovú masku a peeling v jednom. Najskôr nechajte zábal 15 minút na tvári a potom ho krúživými pohybmi za pomoci vlažnej vody z pokožky zmyte. Výťažky z vlašských orechov, ktoré sú obsiahnuté aj v škrupine, nielen v jadre, sú skvelým pomocníkom proti mastnej pleti. Tá sa prestane lesknúť a nebudú sa ani toľko upchávať póry.

Orechové bielenie

Orechové škrupinky si poradia aj so zubným povlakom, pretože vlašské orechy sú silne antibakteriálne a protizápalové. Opäť budete potrebovať prášok zo škrupín, ktorý zmiešate s vodou a prevaríte. Vzniknutú zmes využívajte ako zubnú pastu raz do týždňa. Odmenou bude prirodzene belší úsmev a menšia tvorba zubného povlaku, čo eliminuje aj vznik zubného kazu.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok