Urobíme všetko, aby táto vláda padla čo najskôr, vyhlásil Šutaj Eštok. Šefčík tvrdí, že predčasné voľby sú pre Smer a Hlas mantrou

TA3/Soňa Búranová PB
14.9.2022 21:06

Väčšinová opozícia po prvýkrát ukázala svoju silu. Menšinovej koalícii odmietla zahlasovať za otvorenie parlamentnej schôdze. Ako to budú politici vysvetľovať svojim voličom? V relácii Téma dňa o dnešnom rokovaní v NR SR viac povedali poslanci Matúš Šutaj Eštok z Hlasu a Marek Šefčík z hnutia OĽANO.

temadnastreda_2.jpg
TA3

Hlas má ponuku

Všetci poslanci OĽANO prišli do práce až na jednu poslankyňu, ktorá mala operáciu, obhajuje dnešnú schôdzu Šefčík. Tvrdí, že počas celého leta sa hnutie snažilo rokovať, no neúspešne. "Igor Matovič hovorí emotívne, možno aj expresívnejšie, no skutočne je to taký budíček, pozor, toto nám hrozí," obhajuje aj správanie lídra OĽANO a ministra financií, ktorý podľa neho vie, čo Slovensko čaká, preto jeho reakcie nemusí chápať každý.

Šutaj Eštok hovorí, že Slováci sa najviac pýtajú to, kedy súčasná vláda skončí, a ako ide vyriešiť energetickú krízu. Hlas podľa neho vyhlásil, že ak chce menšinová vláda fungovať s podporou opozície, dáva jej ponuku. A to schválenie predčasných volieb a následne Hlas podporí zákony v parlamente. "My ponúkame východ z blamáže," oznámil člen Hlasu.

Mantra Smeru a Hlasu

Šefčík oponuje Šutajovi Eštokovi, ktorý kritizoval včerajšie správne Matoviča v parlamente, že dnes neprišli do práce a neprezentovali sa. Opäť tvrdí, že poslanci OĽANO do parlamentu prišli, nechápe preto, prečo tak neurobili aj ostatní. "My nie sme vaše podržtašky," odpovedal Šutaj Eštok a dodal, že niektorí poslanci Hlasu v parlamente boli, no po tom, čo Matovič včera predviedol v pléne, sa však v strane dohodli, že už viac koalíciu nepodporia.

"Predčasné voľby sú mantra Smeru a Hlasu," hovorí Šefčík. Podľa neho ľudia potrebujú pomoc teraz a možnosť predčasných volieb nie je okamžitá záležitosť. Šutaj Eštok opakuje, že Hlas nemá problém podporiť zmysluplné zákony v parlamente, ak bude menšinová vláda súhlasiť s predčasnými voľbami, tým pádom nezáleží na tom, že voľby by sa konali až o niekoľko mesiacov. "Nestrašte ľudí, že dovtedy tu pomrú," doplnil.

Opozícia žiada koniec vlády

Čo sa týka komunálnych volieb, obaja poslanci majú svoj vlastný pohľad. Šefčík hovorí, že v niektorých mestách sú stále zabetónovaní ľudia Smeru. Šutaj Eštok zase verí, že ľudia si vyberú správne a rázne ukážu, koho chcú po dvoch rokoch vládnutia neschopných lídrov vidieť vo vedení miest a obcí. 

"Vláda má vládnuť. Nezneužívajte opozíciu. Urobíme všetko, aby táto vláda, ktorá je najhoršia v histórii Slovenska, padla čo najskôr," vyhlásil na margo svojho oponenta vo vysielaní Šutaj Eštok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok