Sorošov výber, hovorí Fico o nových ministroch. Matovič prirovnal šéfa Smeru k Hitlerovi

ta3/Alžbeta Múcsková
13.9.2022 15:38

Poslanci sa v utorok stretli po lete v parlamente. Na schôdzi si nedávali servítku pred ústa a rokovacou sálou lietali ostré slová aj nadávky. Igor Matovič nazval Roberta Fica "zm*dom" a "ha*zlom". Fico prirovnal Matoviča a Richarda Sulíka k "bláznovi" a "decku".

Sorošov výber, hovorí Fico o nových ministroch. Matovič prirovnal šéfa Smeru k Hitlerovi
TASR/Michal Svítok

Poslanci zasadli po letnej prestávke opäť v parlamente. V utorok boli v pláne dve schôdze. Na prvej z nich majú hlasovať o návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca z OĽANO, ktorý podal Robert Fico zo strany Smer-SD. Druhá schôdza sa má zaoberať návrhmi nových zákonov, rokovať majú aj o energiách. Politici sa opäť nevedeli udržať a nechali svoje emócie vyplávať na povrch. rokovacou sálou sa rozozneli ostré slová a nadávky. 

Fico nazval najpr vyšetrovateľov korupčných prípadov "lumpami" a Mikulcovi vytkol, že ich v NAKA povýšili. Pri týchto vyjadreniach na Fica pokrikoval z pléna poslanec OĽANO Jozef Pročko. 

K téme sa vyjadril aj Igor Matovič, ktorý predniesol stanovisko vlády. V ňom nazval členov strán Smer a Hlas mafiánmi. "Henten ha*zel, čo tu stál, je novodobý Hitler," vyjadril sa o Ficovi a nazval ho špinavcom. Za to si vyslúžil pokrikovanie zo strany opozície. Ku koncu svojho príhovoru nazval Fica "zm*dom" a prihovoril sa k politikom z SaS. Nabádal ich, aby si uvedomili, na ktorej strane histórie budú stáť. 

Následne sa prihovoril poslancom minister Mikulec. Fica a opozičníkov prirovnal ku "zverom a hyenám", ktoré počas pandémie ťahajú ľudí na zhromaždenia na námestiach. 

Na tlačovej konferencii Roberta Fica, ktorá sa uskutočnila pred schôdzou parlamentu, sa vyjadril aj k novým ministrom. Podľa neho je to "Sorošov výber". Servítku si pred ústa nedal ani pri vyjadreniach k Matovičovi a k Richardovi Sulíkovi z SaS. "Najhoršia je kombinácia blázna a decka. A to máme dnes koncentrované vo vláde Slovenskej republiky," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok