Na juhu Ruska hlásili silnú explóziu, protivzdušná obrana zrejme zničila raketu

ta3 ČTK
12.9.2022 20:57

Pri ruskom meste Taganrog, ktoré leží asi 50 kilometrov od hranice s Ukrajinou, protivzdušná obrana zrejme zničila raketu, uviedol ruskojazyčný web BBC. Od obyvateľov celého regiónu v pondelok prichádzali správy o silnej explózii, ktoré sa šírili na sociálnych sieťach. Ruské úrady sa k týmto informáciám ale nevyjadrili.

ONLINE: Zelenskyj prepustil pracovníkov tajnej služby, Rusko vypálilo na Odesu z Čierneho mora
TASR/AP

Obyvatelia dediny Čaltyr, ktorá leží asi 50 kilometrov od Taranrogu, podľa miestneho webu Donday.ru nakrútili objekt, ktorý vyletel na oblohu a následne zmizol, čo sprevádzal silný hrmot a zvuk explózie. Podľa zdroja serveru išlo o protivzdušnú obranu. V lese potom boli nájdené úlomky neznámeho objektu. Explózia bola podľa portálu Meduza počuť aj v Rostove na Done, centre Rostovskej oblasti.

Gubernátor ruskej Belgorodskej oblasti, ktorá taktiež hraničí s Ukrajinou, dnes informoval , že pri ostreľovaní hraničného priechodu Logačovka zomrela ukrajinská občianka. Ďalší štyria ľudia podľa neho utrpeli zranenia, traja z nich boli Ukrajinci. Gubernátor neuviedol, kto podľa neho prechod ostreľoval, v minulosti však opakovane obvinil z útokov na pohraničné oblasti ukrajinské sily.

Témy: Rusko Ukrajina
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok