Prezidentka Čaputová v utorok prijme demisie ministrov za SaS a vymenuje ich náhradníkov

ta3 TASR
12.9.2022 18:54

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme v utorok 13. septembra o 11.30 h v Prezidentskom paláci v Bratislave demisie ministrov za SaS a zároveň vymenuje nových členov vlády SR. Informoval o tom hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

Tak takto?!: V ťažkých časoch sa nespoliehame na politických lídrov, dramaticky sa prepadla aj dôveryhodnosť prezidentky
TASR/Jaroslav Novák

Hlava štátu sa už v pondelok stretla s nominantami na pozície odchádzajúcich ministrov z SaS. Kandidátom na ministra hospodárstva je Karel Hirman, rezort spravodlivosti by mal viesť Viliam Karas a rezort zahraničných vecí Rastislav Káčer.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) odovzdal počas víkendu prezidentke tri mená kandidátov a požiadal ju, aby zatiaľ poverila riadením rezortu školstva jeho, keďže výber nového ministra ešte nebol uzavretý. Hlava štátu verí, že sa medzičasom koalícii podarilo nájsť aj kandidáta na šéfa rezortu školstva.

Ministri za SaS podali demisie potom, ako koaliční partneri počas vládnej krízy nenaplnili ich požiadavku na odchod lídra OĽANO Igora Matoviča z vlády. Po prijatí ich demisie sa ministri vrátia do parlamentu. Hegerova vláda bude pokračovať ako menšinová, teda bez väčšiny hlasov v Národnej rade SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok