Hlas kritizuje prezidentku za obrátenie sa na Ústavný súd: Pani prezidentka pokračuje vo svojej nedobrej tradícii

ta3
12.9.2022 17:07

Strana Hlas-SD sa vyjadrila k vyhláseniu referenda prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Jej obrátenie sa na Ústavný súd považuje za nedobrú tradíciu. Podľa strany by bolo lepšou a rýchlejšou voľbou zmena ústavy.

Agrorezort klame ľudí, vyhlásil Hlas. Slovenských potravinárov doteraz nijako nepodporil
TASR/Jakub Kotia

"Pani prezidentka pokračuje vo svojej nedobrej tradícii, kedy sa obracia na Ústavný súd s uplatnením základného demokratického práva občanov v referende, zatiaľ čo iné kľúčové národnoštátne záujmy s Ústavným súdom nerieši," napísala v stanovisku Patrícia Medveď Macíková, hovorkyňa strany Hlas. "Potvrdzuje sa postoj HLASu, že najrýchlejšou cestou k predčasným parlamentným voľbám je čo najrýchlejšia zmena ústavy, ktorá ich umožní - či už prostredníctvom referenda, alebo rozhodnutím parlamentu," dodala.

Ak podľa nej parlament zmenu ústavy schváli z vlastnej vôle, toto rozhodnutie by mohlo byť rýchlejšie ako referendum. "Preto HLAS opäť vyzýva parlamentné strany, aby zmenu ústavy schválili už na najbližšej parlamentnej schôdzi," tvrdí hovorkyňa strany Hlas. "Po schválení zmeny ústavy je nevyhnutná následná široká politická dohoda parlamentných strán na termíne volieb. Slovensko čím skôr potrebuje novú zodpovednú vládu, ktorá vyvedie krajinu z krízy so silným mandátom od ľudí," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok