Člen okupačnej správy Vitalij Gura je nažive. Atentát na neho mal byť zinscenovaný

TA3 ČTK
12.9.2022 13:19

Predstaviteľ Ruskom dosadenej správy na juhu Ukrajiny Vitalij Gura, ktorý podľa informácií z minulého týždňa zomrel po atentáte, je nažive. V ruskej televízii povedal, že pokus o jeho zabitie bol zinscenovaný ruskými tajnými službami, informovala agentúra RIA Novosti.

Člen okupačnej správy Vitalij Gura je nažive. Atentát na neho mal byť zinscenovaný
TASR/AP (ilu)

Ruské médiá 6. septembra informovali, že námestník šéfa okupovaného Kachovského okresu zomrel v dôsledku pokusu o atentát. Lekári vtedy podľa médií rozhodli o jeho prevoze na polostrov Krym, ale podľa zverejnených správ zraneniam počas transportu podľahol.

"Na začiatku augusta ma oslovili orgány činné v trestnom konaní a oznámili mi, že sa na mňa niekto pokúša spáchať atentát. Poskytli mi záznam zistenia, že ma chcú zabiť," povedal Gura. Dodal, že zinscenovaním smrti mu ruská tajná služba FSB chcela zachrániť život.

Reportáž na ruskom Prvom kanáli s Gurovým vyjadrením bola zverejnená po tom, čo ruská tajná služba FSB v pondelok ráno oznámila, že zabránila sérii teroristických útokov, ktoré podľa nej chystala v Chersonskej oblasti a na Kryme ukrajinská tajná služba SBU. Tá sa k tvrdeniam ruskej strany zatiaľ nevyjadrila, uviedol portál Meduza.

Rusko na Ukrajinu zaútočilo 24. februára, jeho jednotky teraz majú pod kontrolou veľkú časť juhukrajinskej Chersonskej a Záporožskej oblasti. Ukrajinská armáda však v posledných týždňoch začala na juhu Ukrajiny protiofenzívu s cieľom získať oblasť späť pod svoju kontrolu. Terčom atentátov sa v posledných mesiacoch stal rad predstaviteľov Ruskom dosadenej okupačnej správy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok