Jablko, citrón aj morská soľ: Pomocou týchto potravín porazíte migrénu

TA3/zm
20.9.2022 16:00

Kto zažil migrénu aspoň raz v živote, iste vie, že keď udrie v plnej sile, už je neskoro. Zvyčajne však človek cíti, že sa táto špecifická bolesť blíži a vtedy treba zasiahnuť. Na pomoc si môžete zobrať aj niektoré potraviny.

Jablko, citrón aj morská soľ: Pomocou týchto potravín porazíte migrénu
Pexels

Okrem liekov dokáže mnohé bolesti vyriešiť alebo aspoň eliminovať príroda. A práve nasledujúce rady patria medzi tie, ktoré môžete pri nástupe migrény vyskúšať skôr, než začnete hltať tabletky.

Jablko

Prvou pomocou, keď vás začína pobolievať hlava a viete, že môže vyústiť do migrény, je siahnuť po obyčajnom jablku. To totiž obsahuje salicyláty, ktorú sú zložkou aj mnohých liekov proti bolesti. Jablko si nakrájajte a pomaly ho zjedzte, nezabudnite na dôkladné prežúvanie a dýchanie.

Morská soľ

Ak chcete účinok jablka zvýšiť a eliminovať začínajúcu bolesť hlavy, ešte je tu trik s morskou soľou, no nie je pre každého. Stále platí použitie jablka, no ak ho posypete práve morskou soľou, znásobíte jeho silu. Je to tým, že soľ obsahuje elektrolyty, ktoré tíšia kŕče.

Káva

Aj kofeín je skvelým pomocníkom proti migréne. Keď prichádza bolesť, cievy v mozgu sa rozširujú. Vypitím silnej kávy spôsobíte zas ich zúženie, čo môže viesť k minimalizovaniu bolesti hlavy.

Citrónová šťava

Po káve si doprajte ešte poriadny pohár vody s extra dávkou citrónovej šťavy. Tá síce sama o sebe nemá na migrénu vplyv, ale vitamíny z nej dokážu podporiť rýchle vstrebávanie kofeínu, takže vám účinky kávy zaberú oveľa skôr.

Témy: zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok