Čaputová sa stretla s kandidátmi na uvoľnené ministerstvá po odídencoch zo SaS

ta3
12.9.2022 12:09

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala kandidátov na uvoľnené ministerské posty po odídencoch zo SaS. Tému sleduje kolegyňa Diana Štrusová.

Prezidentka Zuzana Čaputová rokovala v pondelok s tromi potenciálnymi nástupcami ministrov z SaS, ktorí pred týždňom podali svoje demisie. Ako prvý navštívil palác energetický analytik a kandidát na ministra hospodárstva Karel Hirman.

Ako po stretnutí s hlavou štátu uviedol, išlo o vecný dialóg o tom, v akom stave je krajina, čo ministra čaká a aké má očakávania. "Mojou podmienkou bolo, že nebudem kandidátom alebo nominantom jednej strany, že budem koaličný nominant. S tým rátam. Nie je čas na spory, musíme pracovať spoločne a všetci," vyhlásil.

Po Karlovi Hirmanovi rokoval v paláci veľvyslanec Slovenskej republiky v Česku Rastislav Káčer, ktorý by mohol obsadil ministerstvo zahraničných vecí po Ivanovi Korčokovi. Ako tretí dorazil kandidát na post ministra spravodlivosti a šéf Slovenskej advokátskej komory Viliam Karas. Zvyšní dvaja kandidáti sa po stretnutí s Čaputovou pre médiá zatiaľ nechceli vyjadrovať, kým nebudú vymenovaní do funkcií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok