Je ťažké prijať, že kráľovná už nie je medzi nami, povedal princ William

TA3/ČTK
10.9.2022 18:49

Bude trvať nejaký čas, kým dokážem prijať fakt, že kráľovná už skutočne nie je medzi nami, ale zármutok je dôkazom citov, ktoré sme všetci k Alžbete II. chovali. V prvom vyhlásení po jej štvrtkovom úmrtí to uviedol jej vnuk a následník trónu princ William. Ten zároveň sľúbil, že pamiatku svojej starej mamy si uctí tak, že nového kráľa Karola III. podporí, ako len bude môcť.

Je ťažké prijať, že kráľovná už nie je medzi nami, povedal princ William
TASR/AP

"Prišiel som o babičku. Ale aj keď smútim nad jej stratou, cítim zároveň neuveriteľnú vďačnosť. Bola po mojom boku v mojich najšťastnejších chvíľach. A stála mi po boku aj v tých najsmutnejších dňoch. Vedel som, že tento deň raz príde, ale bude chvíľu trvať, kým si uvedomím, že život bez babičky už naozaj nastal," uviedol princ z Walesu vo vyhlásení, ktoré sa objavilo na instagrame.

"Ďakujem za láskavosť, ktorú preukazovala mojej rodine aj mne. A ďakujem jej aj v mene celej svojej generácie, pretože nám bola vzorom svojou službou a dôstojnosťou vo verejnom živote," napísal následník trónu. William sa v sobotu spoločne s otcom zúčastnil slávnostnej ceremónie pred Nástupníckou radou, kde bol Karol III. oficiálne vyhlásený novým panovníkom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok