Leclerc potešil fanúšikov Ferrari. Do pretekov v Monze vyštartuje z pole position

TA3/TASR
10.9.2022 18:06

V sobotnej kvalifikácii VC Talianska seriálu F1 bol najrýchlejší Monačan Charles Leclerc. Pilot Ferrari dosiahol čas 1:20,161 min a na domácom podujatí svojho tímu prekvapivo prekonal Maxa Verstappena na Red Bulle, ktorý za ním zaostal o 145 stotín sekundy.

Z prvého radu však odštartuje vedľa najrýchlejšieho jazdca George Russell (Mercedes), ktorý obsadil až šieste miesto s mankom 1,381 sekundy. Piloti na 2.až 5. pozícii, vrátane Verstappena a tretieho Carlosa Sainza na Ferrari (+0,268), dostali penalizácie za výmenu rôznych komponentov na svojich monopostov.

Leclerc tak dostal šancu napodobniť svoj úspech z roku 2019, keď zvíťazil pred zrakmi "Tifosi" ako prvý pretekár Ferrari po takmer dekáde. Atmosféra v Monze je tento víkend ešte výnimočnejšia, keďže sa podujatie spája s oslavami stého výročia okruhu. Tím z Maranella pri tejto príležitosti pripravil špeciálne lakovanie i kombinézy.

Kvalifikačný debut zažil v sobotu Holanďan Nyck de Vries, ktorý obsadil s Williamsom trináste miesto a bude štartovať ôsmy. Vlaňajší majster Formuly E zaskočil za Alexa Albona. Ten podstúpil operáciu slepého čreva.

Pri svojom ostrom debute prekonal stáleho jazdca tímu Nicolasa Latifiho o 117 tisícin sekundy. Kanaďan obsadil šestnáste miesto a vypadol už v úvodnej fáze kvalifikácie. V nedeľu zaujme na štarte desiatu pozíciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok