Zrážka autobusu a posýpača si vyžiadala 9 zranených

TASR, TA3
9.1.2013 07:44

Deväť zranených, z toho jeden ťažko, je bilancia dnešnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo na ceste I/61 pod diaľničným privádzačom Považská Bystrica sever pred 19.30 h. Zrazil sa tam diaľkový autobus s posýpacím vozidlom.

Zrážka autobusu a posýpača si vyžiadala 9 zranených
SITA

Ako TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, nehoda sa stala po tom, ako sa posýpacie vozidlo idúce po ceste I/61 začalo pod diaľničným privádzačom otáčať. Za ním jazdiaci diaľkový autobus do posýpača narazil a obe vozidlá skončili mimo vozovky len niekoľko metrov od železničnej trate.

Podľa hovorkyne Záchrannej zdravotnej služby Falck Aleny Lacykovej-Krčovej najvážnejšie zranenie utrpel vodič, ktorý má vážne zranenie hlavy, pomliaždeniny hrudníka a brucha. V autobuse bol zakliesnený, vystrihovať ho museli hasiči. Traja ďalší cestujúci mali otvorené zlomeniny nôh, ostatní utrpeli tržné rany a pomliaždeniny. Záchranky zranených odvážali do nemocníc v Považskej Bystrici a Žiline.

Na mieste zasahovali štyri vozidlá záchrannej zdravotnej služby a 15 hasičov na troch vozidlách z Považskej Bystrice a Bytče. Dopravu, ktorá nemusela byť prerušená, riadili na mieste nehody policajti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok