Slovan vyhral aj tretí zápas v novom roku

SITA, TA3
8.1.2013 21:49

Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali aj tretí domáci januárový zápas v Kontinentálnej hokejovej lige, po Jekaterinburgu a Magnitogorsku si v utorok poradili s popredným tímom Východnej konferencie Traktorom Čeľabinsk 4:3 po predĺžení.

Bratislavčania z ostatných troch duelov vybojovali sedem bodov, v tabuľke Západnej konferencie ich majú na svojom konte zo 41 stretnutí už 63. Slovan sa najbližšie v KHL predstaví po prestávke vyhradenej pre Zápas hviezd v utorok 15. januára v pražskej O2 Arene proti HC Lev.

Na súboj s Čerepovcom nastúpil v bratislavskom drese aj Ľubomír Višňovský, ktorý sa napokon rozhodol zotrvať na Slovensku. V obrane však chýbal Andrej Sekera, ktorý už odcestoval do Buffala. V zápase musel už v 12. min po faule Andreja Kosticyna odstúpiť s podozrením na otras mozgu Vladimír Mihálik. Slovan hral až do konca duelu na piatich obrancov, Višňovský strávil na ľade vyše 30 minút. Slovan viedol v zápase po góloch Michela Miklíka a Andreja Kudrnu už 2:0 a potom po presnom zásahu Jonathana Sigaleta i 3:2, hostia vždy dokázali vyrovnať. O výsledku v predĺžení rozhodol Roman Kukumberg. 

Výsledok - utorok:
Slovan Bratislava - Traktor Čeľabinsk 4:3 po predĺžení (1:0, 2:2, 0:1 - 1:0)
Góly: 12. Miklík (Kukumberg, Ľ. Višňovský), 26. Kudrna (Ľ. Višňovský, Kukumberg), 35. Sigalet (M. Bakoš, Janus), 63. Kukumberg - 31. Ničuškin (Belov, Čistov), 34. Antipov (Panov, Dugin), 60. Panov (J. Kuznecov) 
Vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše: 12. A. Kosticyn (Čeľabinsk) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Vasiliev (Rus.), Odiňš (Lot.) - Aľošin, Ivanov (obaja Rus.), 10 055 divákov 
Zostavy
Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Sigalet, Sersen, V. Mihálik, J. Tabaček, I. Ďatelinka - Miklík, Bližňák, M. Bakoš - Bartovič, Lipiansky, L. Hudáček - Kukumberg, Kytnár, Kudrna - M. Daňo, Ölvecký, T. Mikúš 
Čeľabinsk: Garnett - Riabykin, Quint, Razin, Belov, Šinin, Katičov, Vasiľčenko, Nesterov - Lemťugov, J. Kuznecov, Čistov - Jakuceňa, Bulis, A. Kosticyn - Antipov, Dugin, Panov - Ničuškin, A. Popov, Karpov 

Slovan v prvej tretine dominoval aj vďaka nedisciplinovanosti hostí, ktorí hrali 11 minút v oslabení. V 2. min vyrazil Garnett tvrdú Višňovského strelu od modrej čiary len pred Ölveckého, ktorého však obrancovia zablokovali, aby dokázal zasunúť puk do opustenej bránky. V 6. min zlikvidoval Janus nájazd Panova. V 12. min putoval po tvrdom zákroku pri mantineli na Mihálika predčasne pod sprchy Andrej Kosticyn a už po ôsmich sekundách využil presilovku tvrdou strelou z pravého kruhu pod ľavú hornú žŕdku Miklík - 1:0. Čeľabinsk hral v kŕči, len minimálne sa dostával pred Janusa.

V 26. min sa po kombinácii Kukumberga s Višňovským dostal puk na bránkovisku ku Kudrnovi, ktorý bekhendom druhýkrát prekonal Garnetta. V polovici zápasu hral Slovan dlho v oslabení a Ničuškin zblízka prekonal Janusa - 2:1. O necelé tri minúty bolo vyrovnané: po Kudrnovej šanci založil Panov rýchly protiútok, na ľavom kruhu prenechal puk Antipinovi a kapitán Traktoru trafil presne pod hornú žŕdku - 2:2. Slovanu netrvalo dlho, aby opäť získal vedenie. Po rýchlom protiútoku, ktorý založil brankár Janus, namieril o 42 sekúnd presne po ľade Sigalet - 3:2. V 38. min ukázal svoju rýchlosť domáci Bartovič, ale neprekvapil Garnetta. Pred druhou prestávkou mohol zvýšiť náskok Slovana ešte Tomáš Mikúš, ale v dobrej príležitosti netrafil puk presne.

V tretej tretine sa hral opatrný hokej, nikto nechcel spraviť žiadnu chybu. V 45. min Daňova strela poskakovala po odraze od žŕdky po bránkovej čiare. Brankári sa museli mať neustále na pozore, hra sa prelievala zo strany na stranu. Hostia zvýšili aktivitu a pred Janusom boli veľmi nepríjemní. Domáci bez ujmy prežili v záverečných minútach presilovku súpera. Čeľabinsku sa napokon podarilo vyrovnať 24 sekúnd pred koncom tretej tretiny pri power-play, keď sa Janus už nestačil rýchlo presunúť a nekrytý Panov poslal puk do siete.

V predĺžení boli hostia nebezpečnejší, ale napokon rozhodla dravosť Kukumberga, ktorý zakončil v 63. min individuálnu akciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok