Ukrajinci obsadili strategické mesto Balaklija. Rusi ho okupovali od začiatku marca

TA3 ČTK
8.9.2022 18:42

Ukrajinskí vojaci vstúpili do východukrajinského mesta Balaklija, ktoré od začiatku marca okupovali ruské vojská. Nad radnicou opäť veje ukrajinská vlajka, napísal vo štvrtok v podvečer server Strana.ua s odvolaním sa na miestnych obyvateľov a zábery zo sociálnych sietí zachytávajúcich ukrajinské vlajky nad radnicou a na pomníku básnika Tarasa Ševčenka.

Ukrajinci obsadili strategické mesto Balaklija. Rusi ho okupovali od začiatku marca
TASR/AP

Správa o dobytí strategicky dôležitého mesta zatiaľ nebola potvrdená z oficiálnych zdrojov, ukrajinský generálny štáb sa vo večernom prehľade opäť vôbec nezmienil o postupe ukrajinských síl, ale informoval o ruskom ostreľovaní a odrážaní ruských útokov. 

Len o niekoľko hodín skôr ruské médiá s odvolaním sa na okupačné úrady písali, že mesto je síce obkľúčené z troch strán, ale zostáva v ruských rukách.

"Prišli (ukrajinskí vojaci) od západu. V meste znela streľba z automatických zbraní, ale len krátko. Teraz je ticho. K bojom v meste nedošlo. Zrejme Rusi sami odišli," citovala Strana.ua vyjadrenie miestnych obyvateľov.

Ovládnutie mesta Balaklija a obcí ležiacich severne od neho ukrajinskými silami by mohlo odrezať ruské zoskupenie pri Izjume od zásobovania, poznamenal spravodajský server Meduza.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok