Naď v Nemecku: Sme pripravení rokovať o výcviku Ukrajincov na území Slovenska

TA3 TASR
8.9.2022 17:20

Na Slovensku by mohol prebiehať výcvik ukrajinských ozbrojených síl. Vo štvrtok to počas návštevy leteckej základne Ramstein v Nemecku uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď. Informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

gfh
TASR/Jaroslav Novák

"Naša ochota a odhodlanie adresovať špecifické požiadavky ukrajinskej strany sú stále aktuálne. Verím, že posilňovaním budovania kapacít a spôsobilostí ukrajinských ozbrojených síl budeme čoraz bližšie k ukončeniu tejto nezmyselnej ruskej agresie a víťazstvu slobodnej Ukrajiny," vyhlásil Naď.

Podľa ministra obrany je Slovenská republika pripravená hovoriť o výcviku ukrajinských vojakov na území SR. Dodal, že poskytnutie výcviku pre Ukrajincov by mohlo byť "eventuálnym príspevkom do novovytvorenej vojenskej asistenčnej misie EÚ na Ukrajine".

Naď sa v Nemecku zúčastnil na piatom stretnutí Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny vo formáte ministrov obrany. Témami stretnutia boli situácia na bojisku či materiálne a výcvikové potreby ukrajinskej armády. 

Predstavitelia rezortov obrany však hovorili aj o posilnení spoločných kapacít obranného priemyslu v záujme podpory obranného úsilia Ukrajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok