Chelsea má nového trénera, stal sa ním Brit Graham Potter

TA3 TASR
8.9.2022 17:14

Novým trénerom anglického futbalového klub Chelsea FC sa stal Brit Graham Potter. Na poste nahradil Thomasa Tuchela, ktorého tím odvolal v stredu, deň po prehre v úvodnom dueli skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku Dinama Záhreb 0:1.

Potter podpísal s londýnskym tímom päťročný kontrakt. "Sme nadšení, že sme pritiahli Grahama do Chelsea. Je nesmierne talentovaný a má aj zručnosti, ktoré presahujú mimo futbalového ihriska. Vo svojom predchádzajúcom pôsobisku zanechal veľkú stopu," uviedol riaditeľ Chelsea Todd Boehly.

Štyridsaťsedemročný kormidelník viedol od roku 2019 Brighton & Hove Albion, jeho bývalí zverenci sú v tabuľke o dve miesta a tri body pred Chelsea na 4. mieste. Po zhode na podmienkach s Potterom sa Chelsea ešte musela dohodnúť s Brightonom.  

Podľa informácií denníka The Mirror sa prestupová čiastka za trénera mohla pohybovať na úrovni až 23 miliónov eur. Nemecký kormidelník Tuchel vydržal na lavičke "The Blues" v novej sezóne iba sedem zápasov. Podľa britských médií bol dôvodom rozchodu aj jeho napätý vzťah s novým vedením klubu a niektorými hráčmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok