ANKETA: Vydrží menšinová vláda Eduarda Hegera?

ta3/Milan Špak
13.9.2022 00:00

V pondelok 5. septembra podali ministri Branislav Gröhling, Ivan Korčok a Mária Kolíková demisiu. Strana SaS tak definitívne opustila vládnu koalíciu a presunula sa do opozície. V uliciach Bratislavy sme sa pýtali na to, ako Slováci vnímajú tento odchod, a dokedy podľa nich vydrží menšinová vláda. Niektorých z nich rozhodnutie SaS sklamalo, ďalší hovoria o vláde diletantov.

Sulík Heger Matovič
TASR/Pavel Neubauer

Alexandra, 28 rokov, Galanta

Ak strana SaS postupovala na základe svojho presvedčenia, tak asi nemá zmysel zotrvávať v niečom, čo im je proti srsti. Menšinová vláda to bude mať určite ťažké. No v tejto dobe by zrejme nebolo dobré, keby sme ešte riešili aj voľby, novú vládu a obsadzovali nanovo ministerstvá. Ministerstvá potrebujeme funkčné. Snáď vláda vydrží, ale nedávam tomu veľké šance.

Marta, 71 rokov, Bratislava

Už aby odišli obaja, je to čisté šialenstvo. Menšinová vláda vydrží veľmi krátko. Oni sa nedohodnú na ničom, všetko to krachne. Mladí sa z toho budú spamätávať ďalších 40 rokov. Nech už sa konečne odpracú preč, lebo tam nie je jeden odborník. Je to vláda diletantov. Môžem povedať, že svojho syna som vychovala za socializmu, ale nikdy to nebolo také zlé ako teraz.

Martin, 59 rokov, Bratislava

S Richardom Sulíkom úplne súhlasím. Tiež som toho názoru, že s Igorom Matovičom sa vládnuť nedá. Na základe jeho postojov a vyjadrení si myslím, že SaS urobila dobre. Riešením budú zrejme predčasné voľby. Menšinová vláda podľa mňa vydrží veľmi krátko.

Filip, 36 rokov, Martin

Úprimne, odchod SaS z koalície ma mrzí. Na druhej strane, Richardovi Sulíkovi nič iné neostávalo. Tažko povedať, koľko vydrží menšinová vláda. Pri tom, ako sa všetko neustále mení, to asi nebude nadlho.

Klementína, 74 rokov, Bratislava

Sú veľmi škriepliví. Mali by držať spolu. My sme ich zvolili, tak nech tam sedia. Menšinovej vláde fandíme, nech vydržia aspoň oni. Keby to ani oni nezvládli, tak by to bolo totálne sklamanie. 

Mária, 70 rokov, Bytča

Myslím si to isté. Je ich hanba počúvať v televízii. Prajeme si, aby do vlády išli rozumní ľudia.

Branislav, 20 rokov, Petržalka

Zaskočilo ma to, ale čo sa dá robiť. Nevedeli sa dohodnúť, tak sa to trochu dalo čakať. Myslím si, že menšinová vláda nevydrží dlho. Smeruje to k tomu, že vláda sa rozpadne úplne a že nás budú čakať predčasné voľby. 

Filip, 32 rokov, Žiar nad Hronom

Nesledujem to tak, aby som sa vedel nejako kompetentne vyjadriť. No myslím, že to nejde vôbec dobrým smerom, bojím sa tých všetkých rozpadov a toho, čo sa bude diať. Dúfam teda, že menšinová vláda vydrží až do volieb. 

Peter, 71 rokov, Bratislava

Myslím si, že v SaS to prehnali. Mali ustúpiť. Keď sa to ale s Matovičom nedá, tak asi nič iné neostalo. Dlho menšinová vláda nevydrží. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok