Na súd s Babišom v kauze Čápí hnízdo si záujemci musia zakúpiť vstupenky. Jeho kapacita bude limitovaná

TA3 TASR
7.9.2022 13:33

Na hlavné pojednávanie v kauze Čapí hnízdo, v ktorej je obvinený bývalý český premiér a predseda hnutia ANO Andrej Babiš, bude súd vydávať vstupenky. Informujú o tom české weby Novinky.cz a iDNES.cz.

Babiš priblížil, o čom sa rozprával so Zemanom. V otázke novej vlády je už rozhodnutý
TASR/AP

"V rámci opatrení proti preplňovaniu pojednávacej siene bude prístup do nej upravený vydávaním vstupeniek," povedal hovorca Mestského súdu v Prahe Adam Wenig. Hlavné pojednávanie s aktérmi dotačnej kauzy sa začne v pondelok.

Proces sa uskutoční v najväčšej sieni mestského súdu, ktorá má kapacitu 80 miest. Pre médiá súd vyhradil 24 miest. Vstupenky sa budú vydávať každý pojednávací deň až kým sa neminú. "V prípade zvýšeného záujmu o účasť na hlavnom pojednávaní bude sprístupnený aj balkón," uviedol Wenig a dodal, že ten má kapacitu 36 miest. 

Vstupenky pre verejnosť bude pred pojednávacou miestnosťou kontrolovať justičná stráž. Bývalý český premiér tento týždeň avizoval, že sa na pojednávaní bude zúčastňovať osobne.

Andrej Babiš je obžalovaný z napomáhania k dotačnému podvodu v hodnote približne dva milióny eur pri stavbe multifunkčného centra Čapí hnízdo. Dotácia bola určená malým a stredným podnikom. Podľa obžaloby však Babiš a jeho manažérka Jana Mayerová účelovo tajili, že skutočným žiadateľom je koncern Agrofert.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok