Vo Vietname zahynulo pri požiari v karaoke bare najmenej 23 ľudí, ďalších 11 sa zranilo

TA3 ČTK
7.9.2022 07:17

Najmenej 23 ľudí prišlo o život a 11 ďalších utrpelo zranenie pri utorkovom požiari v karaoke bare na juhu Vietnamu. Informovala v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na predstaviteľa provincie Binh Duong, kde k nešťastiu došlo.

Vo Vietname zahynulo pri požiari v karaoke bare najmenej 23 ľudí, ďalších 11 sa zranilo
Twitter/Nga Pham

Požiar prepukol v utorok okolo 21:00 miestneho času z doposiaľ neznámych príčin v meste Thuan An severne od Ho Či Minovho Mesta. Rýchlo sa rozšíril do druhého a tretieho podlažia budovy. Zamestnanci podniku sa pokúsili plamene uhasiť hasiacimi prístrojmi, no bezúspešne.

Potom, čo oheň zablokoval cestu k núdzovým východom, skočili niektorí návštevníci baru z balkóna v asi sedemmetrovej alebo osemmetrovej výške, uviedla agentúra DPA. Pri páde sa zranili, ale prežili. Na likvidáciu požiaru hasiči nasadili vyše desať hasičských vozidiel.

"Stále pátrame po ďalších možných obetiach. Bilancia sa, bohužiaľ, zvýšila na 23 mŕtvych a 11 zranených," vyhlásil predstaviteľ provincie Mai Hung Dung. Medzi zranenými sú ľudia so zlomeninami či tí, ktorí sa nadýchali dymu. Príčiny požiaru sa vyšetrujú.

Témy: Vietnam požiar
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok