Matovič už nemá kam ustúpiť, povedal šéf prieskumnej agentúry. Ministerské posty po SaS by obsadil odborníkmi

TA3
6.9.2022 13:36

Šéf prieskumnej agentúry Václav Hřích si myslí, že menšinová vláda by za určitých podmienok mohla fungovať aj bez extrémistov. Podľa neho by bolo rozumnejšie obsadiť posty po ministroch strany SaS odborníkmi. Uviedol to v relácii Tak takto?! na ta3.

tak_takto_55.jpg
TA3

Zvyšní traja ministri zo strany SaS podali v pondelok demisiu. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, minister školstva Branislav Gröhling a minister zahraničných vecí Ivan Korčok tak nasledovali lídra strany a ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Sulík podotkol, že od pondelka sú tak všetci ministri SaS v demisii. Hovoril aj o odchode SaS do opozície.

Šéf prieskumnej agentúry Václav Hřích povedal, že vláda by po odchode SaS mohla opakovať naratív o tom, že v rezortoch po liberáloch našla "prázdnu špajzu a nič tam nefungovalo". Uviedol, že jednou z možností je aj to, že budú poukazovať na chyby v rezortoch, ktoré mala v rukách strana SaS. Druhou komunikačnou možnosťou je, že vláda Eduarda Hegera bude komunikovať to, čo vedia spraviť pre ľudí. "Správnejšie by bolo sústrediť sa na hľadanie opatrení, ktoré by pomohli ľuďom a menej energie venovať tomu, čo bolo," dodal. 

Šéf agentúry povedal, že by bolo rozumnejšie obsadiť posty po ministroch strany SaS odborníkmi a tak by sa "odpolitizovali". "Otázne je, ako bude fungovať komunikácia medzi rezortom financií a ostatnými rezortmi," uviedol Hřích. 

Podľa neho by menšinová vláda teoreticky mohla fungovať aj bez podpory extrémistov. "Avšak v prípade, že bude spĺňať dve podmienky. Musela by sa rozhodnúť riešiť len tie kritické zákony v parlamente, u ktorých sa dá predpokladať väčšinová podpora alebo bude musieť pristáť na požiadavky iných strán," dodal. Václav Hřích si povedal, že "Matovič už nemá kam ustúpiť"

Celú reláciu Tak takto?! si môžete pozrieť aj tu: 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok