PR správa

Niekoľko tipov, ako nájsť tie najlepšie pánske slnečné okuliare pre váš tvar tváre

6.9.2022 10:10

Snažíte sa nájsť perfektné slnečné okuliare. Pár, ktorý nielenže odrazí slnečné svetlo a zabráni vám žmúriť, ale tiež zmení váš štýl a pozdvihne ho na inú úroveň. Dobrým začiatkom je určenie typu vašej tváre. Dôležité je vždy totiž najskôr nájsť vhodný tvar, následne štýl, a potom si vybrať vhodnú farbu.

Niekoľko tipov, ako nájsť tie najlepšie pánske slnečné okuliare pre váš tvar tváre
Shutterstock

Ktorý to je?

Tvár sa môže s pribúdajúcim vekom, zmenou váhy, zmenou vlasov alebo rastom fúzov trochu zmeniť. Pánske slnečné okuliare sú preto dôležitým doplnkom, ktorému je potrebné venovať pozornosť. Nájdenie vhodných okuliarov pre vás znamená nájsť bod, kde sa váš štýl a osobnosť prelínajú s tvarmi rámov lichotiacimi vašej tvári.

Štvorcová tvár je približne taká široká ako dlhá s hranatou čeľusťou. Skvelo na nej vyzerajú najmä tmavšie rámy s výraznejšou siluetou. Vzhľadom na vaše uhly vám prejdú aj oblejšie šošovky, tenšie rámy a viac farieb. Aj keď sa s pribúdajúcim vekom hranatá čeľusť môže zmierňovať, nevadí. Vyskúšajte zakrivenú geometriu aviátorov aj okrúhle šošovky v retro-štýlových rámoch kontrastných farieb.

Na hranatých tvárach vyzerajú skvele napríklad zelené šošovky v jantárových rámoch. Ak máte hranatú tvár, nechcete ju zrkadliť príliš hranatými rámami. Hľadajte preto rámy s miernym zakrivením alebo zošikmením, ktoré sú o niečo viac horizontálne ako vertikálne zjednodušené – to je vaša stávka na istotu. Nadrozmerné rámy vás môžu pohltiť.

Okrúhly tvar tváre má veľa spoločného s tým hranatým. Dominantné vlastnosti sú šírka rovnajúca sa dĺžke. Rovnako ako v predošlom prípade, ak je vaša tvár okrúhla, je najlepšie vyhnúť sa čomukoľvek príliš veľkému. Hľadajte odtiene, ktoré vyvažujú tieto krivky rovnými líniami. Tenké, tmavé horizontálne rámy s malou krivkou na každom konci vám zvyčajne budú lichotiť. Aj keď je najlepšie vyhnúť sa dokonalým kruhom, jemná krivka pilotiek na vás môže vyzerať skvele.

Tvár v tvare srdca, niekedy označovaná ako „trojuholník“, je charakteristická širokým čelom zužujúcim sa smerom k špicatej brade. Spomeňte si napríklad na mladého Leonarda DiCapria. Športové, čisté, horizontálne línie podlhovastých oválnych šošoviek sú pre tento typ tváre ako stvorené.

Na druhej strane, ak máte oválny typ tváre, prejde vám takmer čokoľvek. Mnoho popredných mužov, ako napríklad Christian Bale, Matthew McConaughey alebo George Clooney, sa ním hrdo pýši. Ak je vaša tvár o niečo dlhšia ako široká s jemne zakrivenou bradou, nemusíte sa ničoho obávať. Pokojne siahnite po rôznych funky odtieňoch tak, ako to robí aj Bono z U2, ktorý uprednostňuje malé okrúhle slnečné okuliare v hravých farbách v štýle Johna Lennona. Experimentujte tiež s klasickými aviátormi, okrúhlymi štýlmi a vintage kruhmi, až kým nenájdete štýl, ktorý najlepšie vyhovuje vašej osobnosti.

Podlhovastá tvár je zase asi dvakrát taká dlhá ako široká. Príkladom je napríklad Ben Affleck alebo Clint Eastwood. Najlepšie slnečné okuliare pre tento typ tváre sú tie, ktoré ju rozdeľujú. Čo poviete na letecké slnečné okuliare s neónovo oranžovými a modrými reflexnými šošovkami? Tie navyše môžete doplniť napríklad štýlovou čiapkou. Trendovým doplnkom sú aj originálne pánske hodinky. Rovnako ako pri klasickom ovále, aj pri podlhovastých slnečných okuliaroch existuje niekoľko štýlov, ktoré by ste mohli vyskúšať. Vyhnite sa všetkému, čo spôsobuje, že vaša tvár vyzerá dlhšie, vrátane extrémne úzkych alebo malých okrúhlych šošoviek a rámov, ktoré opticky ťahajú oko nadol.

seocentrum Shutterstock

Iné faktory? Črty tváre, vaša osobnosť

Určenie tvaru tváre je skvelým miestom, kde začať pri hľadaní charakteristických rámov, ale vaša tvár je viac než len silueta. Je potrebné zvážiť aj vašu osobnosť. Slnečné okuliare vám zamaskujú oči, preto sa snažte nájsť štýl, ktorý lichotí vášmu nosu aj tvaru tváre. Ak máte napríklad okrúhly nos, obdĺžnikové tvary to pravdepodobne dokonale vyvážia. Najdôležitejšie je nájsť pár okuliarov, ktoré sa hodia k vašej tvári aj k vašej osobnosti. S toľkými štýlmi a farbami, z ktorých si môžete vybrať, sa nebojte aj trochu zaexperimentovať. Nakoniec ale platí, nikdy neviete, kým ich nevyskúšate.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok