Havária v Banskej Bystrici, autobus skončil v potoku

TASR, TA3
8.1.2013 13:31

Dopravná nehoda autobusu sa stala dnes ráno v širšom centre Banskej Bystrice. Vozidlo skončilo prednou časťou v potoku pri križovatke, smerom na Strieborné námestie.

Pravdepodobnou príčinou dnešnej rannej dopravnej nehody autobusu v Banskej Bystrici boli zdravotné problémy vodiča, uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Jana Vrbická. Ten utrpel údajne len ľahšie zranenia, pričom prvé informácie hovorili, že sa zranil ťažko.

"Na zistenie alkoholu vodičovi odobrali krv. Škoda bola odhadnutá na viac ako 200.000 eur. Podľa vyjadrenia svedkov vodič bol v autobuse sám," priblížila Vrbická.

Pokračovala, že k nehode došlo dnes, krátko po 7.00 h na Tajovského ulici. Päťdesiatdeväťročný vodič autobusu z Banskej Bystrice v smere svojej jazdy, od Tajovského ulice na Strieborné námestie, zišiel mimo vozovky, prerazil zvodidlá a s autobusom skončil v rieke Bystrička. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Ružena Maťašeje z referátu internej a externej komunikácie Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta informovala, že pacienta ošetrili v urgentnej traumatologickej ambulancii a jeho stav je stabilizovaný.

Marek Modranský zo Slovenskej autobusovej dopravy Zvolen, a. s., uviedol, že ide o autobus patriaci tejto spoločnosti, na linku 25 už zaradili ďalší autobus. V prípade havarovaného ide o vozidlo zaradené do prevádzky koncom roka 2012. Je to kĺbový a plynový autobus a je jedným z najmodernejších v rámci MHD Banská Bystrica. V autobuse bol podľa Modranského iba vodič, cestujúci nie. Išlo totiž o prístavný spoj bez cestujúcich.

Zábery z miesta nehody

001.jpg
002.jpg
003.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok