Vodička zrazila na priechode pre chodcov v Trnave štyri žiačky, jednu previezli do nemocnice

ta3 TASR
5.9.2022 13:42

Vodička nerešpektovala červené svetlo na semafore a zrazila na priechode pre chodcov v Trnave štyri žiačky. Jednu 14-ročnú žiačku previezli záchranári do trnavskej nemocnice. Dve jej rovesníčky utrpeli povrchové zranenia. Najmladšie, 13-ročné dievča sa nezranilo.

Vodička zrazila na priechode pre chodcov v Trnave štyri žiačky, jednu previezli do nemocnice
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

"Presné príčiny a okolnosti nehody polícia naďalej vyšetruje," spresnili s tým, že 48-ročnej vodičke alkohol za volantom nezistili. Policajti v dôsledku nehody v pondelok počas obeda uzatvorili Hlbokú ulicu. "Dopravu presmerovali na iné ulice," podotkli. Aj v tejto súvislosti upozornili vodičov, aby najmä v blízkosti priechodov pre chodcov zvýšili opatrnosť, rešpektovali dopravné značenie a umožnili chodcom bezpečne prejsť cez cestu.

"Upozorňujeme vodičov, aby najmä v blízkosti priechodov pre chodcov, zvýšili opatrnosť, rešpektovali dopravné značenie a umožnili chodcom bezpečne prejsť cez cestu. Zároveň apelujeme na rodičov, aby upozornili školákov, aby v záujme vlastnej bezpečnosti a zdravia, prechádzali cez cestu až v momente, keď si ich vodič za volantom všimne. Vstupovať náhle na priechod pre chodcov pešo, na bicykli alebo kolobežke, je životu nebezpečné," uviedla Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

Zásah záchranárov potvrdila aj hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc maloletej osobe. Vzhľadom na to, že ide o dieťa, však viac informácií k priebehu zdravotníckeho zásahu ani k rozsahu zranení nemôžem poskytnúť," uviedla.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok