Matovič dal o svojom odchode hlasovať v skupine na WhatsAppe. Drvivá väčšina klubu OĽANO to vraj odmieta

TA3
5.9.2022 12:31

Minister financií Igor Matovič v diskusnej relácii Braňa Závodského povedal, že nechal o svojom odstúpení hlasovať v skupine poslaneckého klubu OĽANO v aplikácii WhatsApp. Prezradil, že za boli len dvaja členovia, drvivá väčšina klubu to podľa neho odmietla. "Okrem dvoch-troch ľudí, ktorí na tom stretnutí boli, všetci hovorili, že by sme sa žiadnemu ďalšiemu vydieraniu nemali podvoliť,“ uviedol v rádiu Expres.

Matovič ďalej kritizuje SaS, že podmienky OĽANO mohli splniť, aj keď by ich to "trošku bolelo". Myslí si, že ministri SaS by mali zostať vo vláde "a pekne si to zlíznuť", pretože Slovensko "ide do lavíny". Na otázku, či by chcel miesto ministra hospodárstva, odpovedal, že sa ním nestane, no zároveň argumentoval, že prezidentka Zuzana Čaputová by ho do tejto funkcie aj tak nevymenovala, pretože podľa neho sa správa nadstranícky.

Hovorí, že 10 bodov, ktoré OĽANO dalo SaS, sú "povinná jazda aj bez SaSky" a mali by byť prijaté. Ministrov za SaS by mali po ich demisii nahradiť nominanti z radov odborníkov a nie straníci. Mali sa na tom predbežne dohodnúť koaliční partneri. To, kedy predložia mená nominantov prezidentke Zuzane Čaputovej, je podľa Matovičových slov otázka na premiéra Eduarda Hegera. Podotkol, že ešte v nedeľu mali k tomu stretnutie s partnermi.

Obviňuje SaS

SaS podľa jeho slov popoludní povalí tretiu protikorupčnú demokratickú vládu. Tvrdí tiež, že vydiera a poza chrbát si kupuje poslancov OĽANO. Napríklad Juraja Krúpu, ktorý odišiel z klubu OĽANO do SaS. Podľa Matovičových slov mu sľúbili miesto na kandidátke. Hovorí o ohrozovaní demokracie a korupcii. Liberáli navyše podľa lídra OĽANO nevylúčia spoluprácu s Ficom.

Sulíka označil za "totálne neschopného diletanta". Pripomenul, že predseda vlády organizoval stretnutia k riešeniu energetickej krízy a Sulík nebol schopný prísť s návrhmi. Matovič zároveň deklaroval pomoc rodinám. Tvrdí, že presadia body z požiadaviek, ktoré predložili SaS. "Budeme predkladať návrhy a kto za ne zahlasuje, zahlasuje, kto nezahlasuje, nezahlasuje," dodal.

Liberáli podľa Matoviča utekajú z boja a Sulík si diktuje podmienky v čase, keď majú ľudia iné problémy. Podotkol, že SaS nemôže dať v parlamente sama návrh na jeho odvolanie z funkcie ministra. Pripomenul, že nemá potrebných 30 podpisov a musela by sa "spiknúť" s mafiou zo Smeru-SD, Hlasu-SD a s fašistami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok