PR správa

Converse Chuck 70s - retro tenisky, ktoré ovládli svetový trh

5.9.2022 09:00

Ikonické tenisky Converse si vydláždili cestu k úspechu takmer okamžite po tom, čo sa objavili na trhu. Aj napriek úspechu a popularite nových vylepšených modelov sa spoločnosť v roku 2013 rozhodla vdýchnuť život pôvodným teniskám zo 70. rokov. Tento krok sa vyplatil - záujem o retro kúsok bol obrovský, tenisky sa predávali ako teplé rožky. V čom sú Chuck 70s odlišné od Chuck Classic, ktoré všetci tak dobre poznáme?

Converse Chuck 70s - retro tenisky, ktoré ovládli svetový trh
Shutterstock

Ak si prezeráte oba modely v kamennej predajni alebo v online katalógoch tenisiek, napr. Flexdog, pravdepodobne sa čudujete, v čom tkvie ten “obrovský” rozdiel. Veď na pohľad sú takmer identické. Aj keď vzhľadovo sú si Converse Chuck 70s a Chuck Classic veľmi podobné, rozdiel sa ukrýva v samotnej konštrukcii tenisky. Poďme sa na to pozrieť!

Tkanina a lemovanie tenisky

Zvršok tenisiek Converse Chuck 70 je o niečo pevnejší a hrubší ako v klasických modeloch. Dvojvrstvové bavlnené plátno je odolnejšie, švy sú kvalitnejšie a kratšie, vďaka čomu táto obuv pôsobí ako prémiový produkt. Badateľný je aj výrazný vizuálny prvok - dodatočný šev na bočných stranách tenisky.

Podošva tenisky

Podošva je pri modeli Chuck 70 vyrobená z jedného kusu gumy, ktorý zabezpečuje lepšiu podporu klenby. Okrem toho je hrubšia a vyššia ako pri Converse All Star Classic. Napriek tomu, že štruktúra dezénu na podrážke je podobná, drážky sa jemne prehĺbili, čo dodáva väčší pocit priľnavosti. Marshmallow, resp. jemne zažltnutá farba podošvy dodáva teniske vintage nádych.

seocentrum Shutterstock

Šnurovanie tenisky

Kým pri klasickom modeli Converse nájdeme biele šnúrky a strieborné matné zaisťovacie očká, ktoré ladia s matnou gumenou podrážkou snehovobielej farby, Chuck 70 stavil na prvky, ktoré korešpondujú s ich lesklou povrchovou úpravou - lesklé očká a krémové šnúrky, ktoré sú hustejšie tkané.

Detaily tenisky

Odlišnosti sú viditeľné aj pri ďalších detailoch. Do očí vám možno udrie štítok na zadnej strane tenisky (logo), umiestnený na gumenej podošve. Pre model Chuck 70 je charakteristické biele písmo na čiernom pozadí, zatiaľ čo štandardný model sa vyznačuje čiernym písmom na bielom obdĺžnikovom podklade.

Úspešné kolaborácie Chuck 70s

Okrem neutrálnych čiernych a bielych modelov nájdeme na trhu veľké množstvo farebných variácií. Častokrát bláznivé farebné kombinácie a potlačené vzory dámskych a pánskych tenisiek sú výsledkom kolaborácie spoločnosti Converse s inými značkami. Medzi najznámejšie patrí spolupráca s JW Anderson, pre vysoké aj nízke modely Converse tenisiek s hrubými froté šnúrkami, či kolekcia “PLAY” v spojení s japonskou značkou Comme Des Garcons. 


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok