PR správa

Ako nájsť tie najlepšie víkendové výlety pre každý rozpočet?

5.9.2022 08:53

Uvažujete o tom, že by ste vyrazili do Európy na rýchly víkendový výlet, ale máte obmedzený rozpočet? Žiadny problém. Máte viacero možností – vyberte si jednu z lacnejších destinácií, ktoré sú často skrytými pokladmi a ponúkajú množstvo zaujímavostí a zábavy; alebo sa pokojne vyberte do populárnych destinácií a držte sa pár tipov, ktoré vám pomôžu cestovať lacnejšie. Povieme vám, ako na to!

Ako nájsť tie najlepšie víkendové výlety pre každý rozpočet?
Shutterstock

Objavte krásy Bulharska

Väčšina ľudí, ktorí navštívia Burgas v Bulharsku, využíva mesto len ako letnú dovolenkovú destináciu na pobreží Čierneho mora. Do Burgasu však nájdete lacné letenky priamo z Bratislavy takmer počas celého roka, čo vám dáva príležitosť preskúmať nielen toto mesto, ale v podstate aj krajinu, a to takmer úplne bez turistov. V Burgase je skutočne mnoho skvelých miest a určite sa oplatí dať tomuto miestu šancu, aj keď iba na víkend. Pozrite si napríklad jazero Atanasovsko – ružové jazero. Toto je pravdepodobne jedna z najprekvapivejších vecí, ktorú nájdete v Burgase. Zatiaľ čo mnohí cestovatelia šalejú po ružovom jazere v Mexiku, jedno nájdete aj v Bulharsku – a je len pár kilometrov od mesta.

Jazero Atanasovsko je známe svojou rozmanitou flórou a faunou, no jeho malá časť je celkom jedinečná, a môže byť zaujímavá nielen pre milovníkov prírody. Ak sa k jazeru priblížite z prímorskej strany, uvidíte Burgas Saltworks, tj. oblasť, ktorá sa využíva na liečebné a terapeutické účely podobne ako v oblasti Mŕtveho mora. V centre Burgasu, pozdĺž pobrežia, nájdete tiež Sea Garden – krásny park, ktorý je prirodzenou bariérou medzi rušným mestom a Čiernym morom. Je to skvelé miesto na prechádzku alebo relax. Keďže Burgas je prímorské mesto, môžete tiež relaxovať na veľkých plážach, ktoré sa nachádzajú prakticky v centre mesta. Ak teda hľadáte víkend strávený na pláži, nemusíte ísť ďalej. Pokiaľ však máte chuť objavovať, požičajte si za pomoci eSky auto, zarezervujte si hotel a vyrazte napríklad do Sofie.

Sofia je jedným z najstarších miest Európy s rozsiahlymi bulvármi, dláždenými ulicami a prekvapivým množstvom rímskych ruín. Drsná, betónová sovietska architektúra stojí priamo vedľa zdobených zlatých kostolov. V Sofii tiež nájdete veľa lacných, ale stále trendových miest na jedenie a večerné posedenie, kde si môžete vychutnať tradičnú rakiu. Mesto má úžasne uvoľnenú atmosféru s množstvom zvláštností bulharskej kultúry, ktoré môžete postupne objavovať. Sofia je z nejakého dôvodu skutočne podceňovaná, ale je to skvelá, lacná a zaujímavá destinácia.


seocentrum Shutterstock

Ako sa dostať do drahších destinácií?

Pokiaľ chcete zažiť výlet napríklad v Barcelone, ktorá dokáže zaťažiť váš rozpočet, držte sa niekoľkých jednoduchých pravidiel, vďaka ktorým to zvládnete. Dôležité je, aby ste boli flexibilní, keď lietate. Ak hľadáte nízke letenky, je potrebné mať viac času a byť ochotní posunúť časy letov o dva alebo tri dni. Let v piatok je zvyčajne drahší ako let v utorok. Ak si môžete vziať voľno, flexibilita pri výbere druhého letu vám pomôže výrazne ušetriť peniaze. Do mesta ako je Barcelona lacné letenky budete schopní zohnať za pár eur.

Ak viete, kedy chcete letieť, ale menej sa zaujímate o to kam, stránky ako eSky vám poskytnú zoznam najlacnejších destinácií pre konkrétne dátumy. Niektoré veľké európske mestá sú prekvapivo lacné aj v lete. Letenky na rôzne dátumy môžete cez tieto vyhľadávače jednoducho porovnávať a nájsť tak najlepšie termíny k odletu. Lietanie neskoro v noci alebo skoro ráno taktiež vyjde lacnejšie ako lietanie v špičke. Majte na pamäti, že to môže znamenať, že po prílete si budete musieť vziať taxík na miesto, kde bývate, takže je dobré zvážiť, či sa to naozaj oplatí.

Pri hľadaní ubytovania si rozhodne prečítajte rady, kde je najlepšie sa ubytovať. Zistite, či by bolo lepšie rezervovať si ubytovanie v centre, aby ste sa mohli peši prejsť k atrakciám a historickým pamiatkam, alebo bude lepšie zostať v cenovo dostupnejšej oblasti mimo mesta a využiť verejnú dopravu. Pobyt v lacnejšej oblasti môže znamenať, že získate intímnejší zážitok z daného mesta, avšak môže vás to stáť drahocenný čas, ktorý pri víkendovom výlete nemáte.

Zistite tiež, ako ušetriť na rôznych aktivitách. Rezervácia online vopred môže byť niekedy drahšia, ale stojí za to skontrolovať, či miesta, kam chcete vyraziť, ponúkajú napríklad zľavy za skoré rezervácie. Stále môže byť lacnejšie rezervovať si výlety a kúpiť vstupy až na mieste, takže si opäť pozrite recenzie a tipy iných cestovateľov na rôznych cestovateľských stránkach a fórach.

seocentrum Shutterstock
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok