Slovenské volejbalistky šiestykrát postúpili na majstrovstvá Európy, zdolali Dánky

TA3 TASR
4.9.2022 18:24

Slovenské volejbalové reprezentantky sa prebojovali na ME 2023. Definitívne o tom rozhodli víťazstvom 3:0 nad domácimi Dánkami v dueli kvalifikačnej E-skupiny. Účasť na šampionáte si v nedeľu zabezpečili aj Španielky, ktoré uspeli v Lotyšsku 3:0. Na záverečný turnaj postúpia zo šiestich štvorčlenných skupín prvé dva tímy.

Slovenské volejbalistky šiestykrát postúpili na majstrovstvá Európy, zdolali Dánky
TASR/Veronika Mihaliková

Slovenky majú na konte deväť bodov a v tabuľke sú druhé. V stredu 7. septembra o 18.00 h privítajú v Poprade deväťbodové Španielsko. V nedeľu 11. septembra uzavrú zverenky Michala Mašeka kvalifikačné boje v Rige proti domácim Lotyškám (17.00 h). Slovenské družstvo postúpilo na kontinentálny šampionát šiestykrát v histórii, tretíkrát za sebou.  

Dánky v úvode zápasu v Koge dokázali so Slovenkami držať krok. Hostky mali problémy s príjmom podania a po technickej chybe kapitánky Karin Palgutovej bol stav 10:10  Po ese Márie Žernovičovej i úspešných zásahoch Michaely Abrhámovej si slovenský tím postupne vypracoval štvorbodový náskok (18:14) a prvý set už dotiahol do úspešného konca. Začiatok druhého dejstva bol v réžii Sloveniek, ktoré išli rýchlo do vedenia 3:0. Po kvalitných servisoch Karolíny Fričovej bol stav 8:3 a náskok favoritiek postupne narástol až na 12 bodov (22:10). 

Tréner Mašek dal šancu aj hráčkam z lavičky. Bodku za druhým setom dalo pokazené podanie Amalie Jorgensenovej. V úvode tretieho dejstva Slovenky odskočili Dánkam na 4:0 a bez problémov dokráčali k víťazstvu. Za stavu 24:8 premenili po vytlčených blokoch Dánok hneď prvý mečbal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok