O post primátora Prešova sa bude uchádzať Micheľ za Hlas-SD, za hnutie Republika historik Kurta

TA3 TASR
2.9.2022 14:04

O post primátora Prešova sa v jesenných komunálnych voľbách bude uchádzať projektový manažér Ľuboš Micheľ. Oznámil to v piatok na tlačovej konferencii v Prešove. O priazeň voličov zabojuje ako kandidát strany Hlas-SD. Kandidatúru na post primátora ohlásil za hnutie Republika aj historik a prekladateľ Marek Kurta. Predseda hnutia Milan Uhrík o tom v piatok informoval na sociálnej sieti.

O post primátora Prešova sa bude uchádzať Micheľ za Hlas-SD, za hnutie Republika historik Kurta
TASR/Milan Kapusta

Micheľ povedal, že chce, aby Prešov bol moderným a bezpečným mestom. "Môj program sa volá Prešov na úrovni, čo pre mňa predstavuje to, aby sa ľudia v tomto meste cítili dobre. Ak idú za kultúrou, zábavou, športom, aby mali dostatočné podmienky. Každá komunita, ktorá tu žije, aby mala priestor na svoj rozvoj. Ak hovoríme o konkrétnych veciach, tak určite je to doprava, potom je to šport. Spomenul som Futbal Tatran Arénu, ktorá je pre mňa trošku boľavým miestom. Otázka silnej podpory projektu nájomných bytov môže priniesť do mesta viac mladých ľudí a vytvoriť viac pracovných príležitostí," uviedol Micheľ.

Investícia nemeckej firmy Bosch, ktorá pri Prešove rozbehne výrobu elektromotorov do bicyklov, môže podľa neho prispieť k tomu, aby sa do Prešova vracali mladí ľudia. Do volieb ide s tímom ľudí, ktorí kandidujú na poslancov. "Na druhej strane chcem ešte vytvoriť tím odborníkov, aby sme na každú oblasť mali dobrého špecialistu. Mená chcem zverejniť v druhej polovici septembra, momentálne na tom ešte pracujeme," priblížil Micheľ.

Podľa predsedu strany Hlas-SD Petra Pellegriniho, ktorý prišiel Micheľa do Prešova podporiť, mesto Prešov potrebuje nový impulz a dynamiku. "Potrebuje sa posunúť podstatne rýchlejšie dopredu, pretože po ostatné roky akoby zaostávalo a pozeralo sa na okolité mestá, ako sa posúvajú dopredu. Ľuboš Micheľ na rôznych pozíciách, či už manažérskych alebo aj športových, dokázal, že je to človek, ktorý vie, čo má robiť. Nesmierne si vážim, že sa rozhodol odovzdať svoje skúsenosti aj tretiemu najväčšiemu mestu a že ponúka Prešovčanom alternatívu k tomu, čo videli doteraz," doplnil Pellegrini s tým, že Micheľa oslovili, aby kandidoval na post primátora.

Predseda hnutia Republika Milan Uhrík povedal, že ich kandidát na post primátora Prešova Kurta je "prekladateľ a obľúbený politický komentátor s dokonalou znalosťou regiónu aj celej politickej scény".

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok