VIDEO: Matovič predstúpil pred novinárov, so Sulíkom si už za stôl sadnúť neplánuje

ta3/Patrik Guľa
2.9.2022 12:47

Vyvrcholenie dlhotrvajúceho sporu medzi lídrami koaličných strán OĽANO a SaS sa odkladá na pondelok. Po tom, ako nebolo na konci augusta splnené ultimátum liberálov o odchode Igora Matoviča z postu ministra financií, podal Richard Sulík demisiu. Jeho ministri zatiaľ zostávajú. Karty však zamiešalo 10 podmienok na pomoc ľuďom - ak ich SaS splní, šéf OĽANO odstúpi. Ako uviedol vo štvrtok pred novinármi, za rokovací stôl si so Sulíkom už sadať nemieni.

VIDEO: Matovič predstúpil pred novinárov, so Sulíkom si už za stôl sadnúť neplánuje
ta3

Šéf hnutia OĽANO plánuje ultimátum dodatočne prijať, ak strana SaS podporí balík desiatich bodov na pomoc ľuďom. "Ak sa 10 bodov na pomoc ľuďom prijme, veľmi rád s Richardom Sulíkom odídem, a ak chce Rišo ostať ministrom, ustúpim mu, nech ministrom ostane. Chcem len vidieť splnených 10 bodov," vyhlásil minister financií. Zároveň dodal, že výška vyhradených financií na predstavených10 bodov je 700 miliónov eur, ktoré sú kryté z nových daní.

Matovič dúfa, že Sulík urobí krok späť a podanú demisiu odvolá. Upozornil na prípadný plán B, kedy by po odchode ministrov zo strany SaS museli uvažovať nad prerozdelením jednotlivých ministerstiev. "Bolo by nezodpovedné nediskutovať o tom, čo urobíme, ak SaS tretíkrát povalí protikorupčnú demokratickú vládu," povedal bývalý premiér. V prípade menšinovej vlády Matovič vyzval poslancov, aby si spomenuli na svoj poslanecký sľub.

Špekulácie o ďalšom zasadnutí za rokovací stôl Matovič vyvrátil. "Povedal som to veľakrát, necítim voči Sulíkovi nenávisť, ale už ani priateľstvo. Nevidím pridanú hodnotu si sadať za stôl s človekom, ktorý tu dva a pol roka podráža nohy vlastnej vláde," konštatoval líder hnutia OĽANO. Taktiež kritizoval SaS, ktorú v súvislosti s ohrozením slovenskej demokracie prirovnal k strane Smer-SD. "V troch voľbách som tesne pred moratóriom vyzýval ľudí, že ak nebudú voliť OĽANO, nech volia SaS. Toto už určite robiť nebudem," dodal Matovič.

Pozrite si celé vyjadrenie predsedu hnutia OĽANO Igora Matoviča.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok