Manchester United skompletizoval Antonyho prestup, zaplatil zaňho 82 miliónov libier

TA3 TASR
1.9.2022 22:08

Manchester United skompletizoval vo štvrtok prestup brazílskeho futbalistu Antonyho z Ajaxu Amsterdam. S klubom, ktorý zaňho zaplatil 82 miliónov libier, sa 22-ročný útočník dohodol na zmluve do roku 2027 s opciu na ďalšiu sezónu.

"Antony je jeden z najtalentovanejších mladíkov na európskej klubovej scéne a je presne ten typ hráča, ktorého tréner Erik ten Hag potrebuje," uviedol športový riaditeľ John Murtough na oficiálnej stránke. "Červení diabli" minuli toto leto na posily takmer 210 miliónov libier.

Antony je druhý hráč, ktorého si nový tréner priviedol zo svojho predchádzajúceho pôsobiska. Prvým bol obranca Lisandro Martinez. Ten Hagov káder posilnili aj stredopoliar Casemiro z Realu Madrid, obranca Tyrell Malacia z Feyenoordu Rotterdam a stredopoliar Christian Eriksen, ktorý prišiel ako voľný hráč.

Mladý Brazílčan prestúpil do Ajaxu pred dvomi rokmi z FC Sao Paulo, za holandský klub odohral počas dvoch sezón 57 ligových zápasov a strelil 18 gólov. S Ajaxom získal v oboch ročníkoch majstrovské tituly, s národným tímom triumfoval na OH v Tokiu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok