Vláda má silné výsledky. Mrzí ma, že ich prehlušujú konflikty dvoch partnerov, povedal Budaj

ta3/Dominik Pálka
1.9.2022 20:43

Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) si myslí, že strana Sloboda a Solidarita (SaS) by mala ultimátum stiahnuť. Chce, aby sa konflikt medzi Matovičom a Sulíkom vyriešil po rokovaniach. Uviedol to v relácii Téma dňa na ta3.

Budajovi vyčítajú, že nezvláda situáciu s medveďmi. O jeho osude sa rozhodne budúci týždeň
TASR/Jaroslav Novák

Minister financií Igor Matovič neplánuje odstúpiť, kým strana SaS nesplní desať požiadaviek OĽANO. Liberáli stále trvajú na tom, že najprv musí z vlády odísť minister financií. Čas má do pondelka. V opačnom prípade traja ministri podajú demisiu.

Sulík uteká z boja, uviedol

"OĽANO nevymyslelo ani termín a ani žiadnu personálnu požiadavku. Minister hospodárstva Sulík odchádza v okamihu, kedy nie sú garantované ceny energií a ani plynu," uviedol Ján Budaj (OĽANO). Jeho demisiu označil za "útek z boja"

Dodal, že kvôli konfliktom rástli percentá strane SaS a hnutiu OĽANO naopak klesli. "Sulík nevylúčil koalíciu s mnohými stranami z opozície. Opozícia baží po predčasných voľbách a obáva sa vyšetrovaní," povedal šéf envirorezortu. 

Očakával, že Sulík vymenuje skupinu odborníkov a bude komentovať, ktoré podmienky zo zoznamu OĽANO vie prijať. Chcel by o tom ešte rokovať. "Na krízu odpovedajú aj návrhy na doplnenie koaličnej dohody, ktoré predložilo naše hnutie. Sú tam odpovede na infláciu," dodal.

"Táto vláda funguje a robí opatrenia, ktoré predchodcovia nerobili. Máme silné výsledky. To, že ich prehlušujú  hádky dvoch koaličných partnerov, ma mrzí," vyhlásil.  

"Chceme, aby sme sa ešte dohodli. Matovič vyzval Sulíka, aby sa vrátil do vlády, a to aj v takom prípade, že z nej on sám odíde," uviedol minister envirorezortu. Budaj si myslí, že SaS nie je pružná. Matovič podľa neho poskytol riešenie koaličnej krízy.

Korčok by podľa neho mal zostať

Myslí si, že ultimátum by mala strana SaS stiahnuť. Podľa Budaja by mal minister zahraničných vecí Ivan Korčok vo vláde zotrvať. Ocenil ho za výsledky, ktoré dosiahol počas posledného obdobia. 

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok