FOTO: Posledná rozlúčka so Zagorovou: Smútiaci spievajú jej hity, fotografie nepovolili

ta3 TASR
31.8.2022 12:53

Verejnosť sa v stredu od 11.00 h lúči v pražskom Divadle Kalich so speváčkou Hanou Zagorovou, ktorá zomrela minulý týždeň v piatok vo veku 75 rokov.

Pred divadlom, ktoré ostane otvorené do 17.00 h, sa podľa iDNES.cz vytvoril dlhý rad, v ktorom si niektorí čakajúci spievajú speváčkine hity. Na pódiu divadla leží na bielom súkne rakva s pozostatkami Hany Zagorovej. Nariasené súkno sa podľa reportéra iDNES.cz tiahne po celom javisku. Vedľa rakvy je fotografia speváčky s jej podpisom a z reproduktorov znejú jej piesne. Na chodbách sú rozložené smútočné kytice a na nádvorí veľké vence.

Želala si súkromný obrad

Na miesto poslednej rozlúčky je možné nosiť kvety, avšak zakázané je nosiť iné dary. Fotografovanie nie je povolené, pričom bezpečnostná služba vyzýva previnilcov vymazať fotografie z mobilu. Po skončení verejnej rozlúčky so Zagorovou o 17.00 h prevezú kvety na improvizované pietne miesto pri vyšehradskom cintoríne, na ktorom speváčku pochovajú. Kvety tu zostanú až do sobotného večera.

Rodina a pozvaní hostia sa so Zagorovou rozlúčili už v utorok na obrade v Kostole svätého Tomáša. Súkromný obrad namiesto verejného sa rozhodol usporiadať Zagorovej manžel, operný spevák Štefan Margita, na základe jej osobného želania. Zagorová vo svojej kariére naspievala takmer 900 piesní a patrila k najvýraznejším postavám popovej scény v Česko-Slovensku. Pôsobila aj ako herečka a moderátorka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok