Ukrajina prekabátila Rusko. Využíva drevené atrapy systému HIMARS, na ktoré okupanti plytvajú raketami Kalibr

TA3 TASR
30.8.2022 18:17

Ukrajina úspešne využíva atrapy vyspelých odpaľovacích systémov, aby oklamala ruské jednotky. Tie pri ničení nezmyselných cieľov zbytočne plytvajú drahými raketami dlhého doletu. Informuje o tom denník Washington Post.

Ukrajina prekabátila Rusko. Využíva drevené atrapy systému HIMARS, na ktoré okupanti plytvajú raketami Kalibr
Twitter/UkraineWorld

Drevené atrapy mobilného raketového systému HIMARS sú podľa ukrajinských predstaviteľov natoľko dokonalé, že kamery ruských dronov ich pri pohľade z väčšej diaľky nedokážu rozlíšiť od skutočných.

Dôležitosť západných pokročilých raketových systémov počas ukrajinského protiútoku na juhu a východe frontovej línie znamená, že Moskva proti nim používa svoju najlepšiu techniku. Ruská námorná flotila v Čiernom mori už proti fiktívnym dreveným cieľom použila najmenej desať rakiet Kalibr s dlhým doletom, tvrdia ukrajinské zdroje.

Washington Post dodáva, že zničenie takýchto drevených replík by mohlo čiastočne vysvetľovať aj "nezvyčajne chvastúnske" tvrdenia Ruska o zlikvidovaní mnohých západných delostreleckých systémov. "Tvrdili, že zasiahli viac HIMARS-ov, ako sme ich poslali," citoval Washington Post nemenovaného amerického diplomata.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok