OĽANO nepostaví vo voľbách kandidáta na šéfa Prešovského kraja, nechce trieštiť pravicové hlasy

TA3 TASR
30.8.2022 12:56

Hnutie OĽANO nepostaví v jesenných voľbách do vyšších územných celkov vlastného kandidáta na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Dôvodom je, že nechcú trieštiť pravicové demokratické hlasy. Na utorkovej tlačovej konferencii v Prešove to uviedol predseda poslaneckého klubu OĽANO v Národnej rade SR Michal Šipoš.

OĽANO naďalej stojí za I. Matovičom, odmieta jeho odstúpenie
TASR/Jaroslav Novák

Podľa Šipoša sa chceli vo voľbách pridať k pravicovým demokratickým stranám a vytvoriť tak, čo sa týka kandidáta na post predsedu PSK, blok proti kandidátovi, ktorého podporuje Smer-SD, Hlas-SD a SNS.

"Niekoľkokrát sme žiadali kolegov kresťanských demokratov, aby sme išli spoločne do spoločnej kandidátky a zároveň sme boli ochotní podporiť ich kandidáta na prešovského župana. No ani po niekoľkých stretnutiach tá podaná ruka nebola opätovaná. Rozhodli sme sa, že nepostavíme vlastného župana a nebudeme trieštiť pravicové demokratické hlasy. Postavíme 42 kandidátov na poslancov PSK so všetkých 13 okresov nášho kraja," skonštatoval Šipoš s tým, že ako sa OĽANO postaví ku kandidátovi na post primátora mesta Prešov, oznámia v stredu (31. 8.).

Ako ďalej povedal, budú sledovať kampane a programy jednotlivých kandidátov na post predsedu PSK a následne sa rozhodnú, či niekomu vyjadria konkrétnu podporu alebo to nechajú na rozhodnutie ľudí. "Aj to, ako sme sa k tomu postavili, jasne ukazuje, že nepolitikárčime, ale zároveň sa nevzdávame a hájime záujmy ľudí. To je cieľom nášho pôsobenia v politike, aby sme vždy poukazovali na problémy s odvahou. Aktívnosť, ale aj charakternosť a odbornosť sú veci, ktoré cibríme v rámci nášho hnutia," doplnil predseda vlády SR Eduard Heger.

Priority ich tímu sú podľa Šipoša zamestnanosť, podpora súkromných podnikateľov a návrat ľudí zo západného Slovenska. "Je pre nás kľúčové, aby v Prešovskom kraji boli kvalitné cesty a stredné školy, ktoré by boli prepojené so zamestnávateľmi. Ako obrovskú výzvu vnímame odpadové hospodárstvo, aby sme urobili jeden spoločný projekt odpadového hospodárstva v našom kraji," vysvetlil Šipoš.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok