Slovenská futbalová reprezentácia má nového trénera, zväz podpísal kontrakt s talianskym odborníkom

TA3 TASR
30.8.2022 11:05

Novým trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie bude Francesco Calzona. Slovenský futbalový zväz podpísal kontrakt s 53-ročným talianskym odborníkom do 31. decembra 2023 s tým, že v prípade postupu na ME 2024 sa automaticky predĺži aj na EURO.

Calzona nahradil vo funkcii Štefana Tarkoviča, ktorého výkonný výbor SFZ odvolal počas júnového asociačného termínu. V dvoch stretnutiach Ligy národov viedli národný tím dovtedajší asistenti Samuel Slovák a Marek Mintál. Calzona sa stal štrnástym hlavným trénerom A-tímu SR v ére samostatnosti (v rokoch 2012 až 2013 pôsobila dvojica Stanislav Griga a Michal Hipp, pozn.), z toho druhým zahraničným. V rokoch 2018 až 2020 pôsobil na lavičke Čech Pavel Hapal.

Taliana odporučil bývalý kapitán reprezentácie Marek Hamšík. S ním i so Stanislavom Lobotkom sa stretol v SSC Neapol. Tam pôsobil naposledy ako technický tréner a v rokoch 2015 až 2018 aj ako asistent hlavného trénera  Maurizia Sarriho. Rovnaký post zastával aj v Cagliari, Empoli, Sorrente či Perugii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok