Nebezpečenstvá v šatníku: Týmto oblečením a obuvou škodíte svojmu zdraviu

TA3/zm
5.9.2022 08:00

Hovorí sa, že pre krásu sa trpí. A skutočne, niektoré módne trendy nemajú na zdravie práve najlepší vplyv. Máte ich v šatníku aj vy?

Nebezpečenstvá v šatníku: Týmto oblečením a obuvou škodíte svojmu zdraviu
Pexels

Špicaté topánky, pritesné oblečenie. To je len zlomok toho, čo sa možno nachádza aj vo vašom šatníku a ohrozuje vaše zdravie.

Podpätky a špicaté topánky

Začnime obuvou. Je celkom jasné, že sklon nohy v topánkach na podpätku nie je prirodzený. Ak nosíte takéto sandále, lodičky či čižmy denne, trpí nielen noha, ale celá chrbtica.

Keď si k tomu pridáte špicatý pred topánky, v ktorom sú prsty doslova natlačené, nemôžete sa čudovať, že o pár rokov budete mať chodidlo celkom zdeformované a budú vám hroziť haluxy.   

Tesné oblečenie

Trend obtiahnutých džínsov je pomaly na ústupe, ale ak stále vlastníte pár takýchto kúskov, rozhodne ich striedajte s inými, pohodlnejšími nohavicami. Totiž pritesné oblečenie negatívne ovplyvňuje krvný obeh v tele. Nehovoriac o tom, že úzky sed môže najmä u žien viesť k problémom s močovým mechúrom alebo infekciám ženských orgánov.

Spodná bielizeň

Vybrať si dobrú spodnú bielizeň je základom, veď ju máme priamo na koži a do veľkej miery dokáže ovplyvniť aj celkový výzor. Možno vlastníte pár kúskov sťahujúcej bielizne, vďaka ktorej máte v šatách krajšie krivky. Je to v poriadku, pokiaľ ju nenosíte denne. To by platilo rovnaké pravidlo ako pri tesných džínsoch, teda zhoršený krvný obeh. K tomu pridajte kvasinkové infekcie, ale aj zhoršené dýchanie, najmä ak sťahujete bielizňou brucho.

Aj obyčajná bielizeň je témou. Malá podprsenka ohrozuje lymfatický systém a mäkké tkanivá v prsiach. Tango nohavičkami si zas koledujete o ženské problémy. Stále však platí, všetko s mierou. Ak nenosíte tieto nástrahy zo šatníka denne, nemusíte sa o svoje zdravie báť.    

Témy: móda zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok