Piloti známych aeroliniek sa pobili počas letu zo Ženevy do Paríža

TA3/ Novinky.cz, latribune.fr
28.8.2022 23:28

Do konfliktu medzi pilotmi musel zasiahnuť personál lietadla, ktorý od seba dvojicu oddelil. Spoločnosť Air France teraz oboch pilotov vyšetruje.

Air France lietadlo 1140  px (SITA/AP)
SITA/AP

Incident sa stal v júni počas letu medzi Ženevou a Parížom. Dvojicu pilotov po konflikte v kokpite následne suspendovali, uviedol český server novinky.cz odvolávajúc sa na francúzsky denník La Tribune.

Potýčka mala vzniknúť krátko po tom ako lietadlo vzlietlo a všimol si ju člen palubného personálu. Ten ju následne aj prerušil. Jeden z pilotov potom zostal v kabíne a dokončil zvyšok cesty sám, zatiaľ čo druhého odviedli z kokpitu preč, uviedla agentúra Bloomberg.

Dôvod bitky nie je jasný, hovorca leteckej spoločnosti ju však označil za „úplne nevhodné správanie“. Spoločnosť Air France teraz svojich pilotov vyšetruje.

Denník La Tribune pritom uviedol, že sa nejedná o prvú znepokojujúcu udalosť počas letov spoločnosti Air France v ostatných mesiacoch. Priomenul, že v ďalších prípadoch posádka napríklad zabudla naštartovať druhý motor alebo v apríli tohto roka zle komunikovala pri priblížení, kvôli čomu muselo byť prerušené pristátie Boeingu 777 letiaceho z New Yorku na letisko Charlesa de Gaulla v Paríži.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok