Poprad zvíťazil nad Nitrou po nájazdoch

TA3, SITA
6.1.2013 22:18

Poprad mal pred zápasom s Nitrou veľkú motiváciu, keďže všetky tri doterajšie zápasy s týmto súperom prehral.

Hokej - Tipsport extraliga - 35. kolo:

HK Poprad - HK Nitra 4:5 po sam. nájazdoch (1:1, 1:2, 2:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 8. Ľ. Vaic (Jabrocký, Sabolič), 24. Vandas (M. Šterbák, Klouda), 50. D. Buc, 57. Jabrocký (Klouda, R. Suchý) - 14. Nádašdi (P. König, M. Laco), 23. M. Bača (Podstavek, E. Piatak), 27. R. Tománek (Nádašdi), 47. M. Kováčik (Rais), rozhodujúci sam. nájazd premenil Stümpel

Vylúčení: 10:8 na 2 min, navyše: Jáchym a Hvila 10 min za nešportové správanie, Balán 10 min za nešportové správanie a 10 min za hrubosť, Ľ. Vaic (všetci Poprad) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, M. Bača (Nitra) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - M. Korba, P. Korba, 1605 divákov

Zostavy:

Poprad: Westlund - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, Jáchym, Fabian, Špelda, M. Kurali, Dinda - Vandas, Klouda, Hvila - R. Tomas, Balán, D. Buc - Sabolič, Ľ. Vaic, Jabrocký - Gríger, S. Takáč, B. Rapáč

Nitra: M. Laco - Ordzovenský, Rais, Nádašdi, P. König, M. Bača, Vosátko, F. Kuzma, Trefný - M. Kováčik, Jokila, Mašlonka - R. Tománek, Stümpel, Martin Segľa - Podstavek, E. Piatak, Pupák - Kmeč, Bene, Hrnka

V prvej časti boli aktívnejší domáci. Najskôr mohol skórovať Rapáč, v 5. min pred Lacom nepochodil s dorážkou Jabrocký, naopak vyslúžil si menší trest. Popradský útočník si však svoj trest odsedel celý, po návrate na ľad poslal do úniku Ľubomíra Vaica a domáci otvorili skóre. „Kamzíci“ mohli svoje vedenie zvýšiť, no naopak Westlund inkasoval lacný gól z Nádašdiho hokejky a bolo vyrovnané. Pár sekúnd pred prvou sirénou mohol požičané vrátiť Buc, no Laco sa pri jeho dorážke zaskvel.
Ani v prostrednej časti oba tímy zbytočne na defenzívu nemysleli. Najskôr nitrianskemu Bačovi dovolili domáci prekľučkovať sa až k bránke, vzápätí na vedúci gól hostí odpovedal nikým neatakovaný Vandas - 2:2. Nitra stále hrala svoju hru a v 27. min Tománek po veľkom nápore poslal hostí do vedenia. Regulárnosť zásahu arbitri ešte overovali na videu, gól však platil. V ďalšom priebehu sa šance striedali na oboch stranách, no brankári aj so šťastím odolávali.
Poprad vstupoval do tretej časti s úmyslom vyrovnať, no v 43. min sa do konca stretnutia nechal vylúčiť Vaic, za ním Balán a z presilovky piatich na troch rezultovala trefa Kováčika - 2:4. Popradčania boli nervózni, nedisciplinovaní, ale z agónie ich vytrhol kontaktný gól Buca spoza kruhu. Poprad napokon dokázal aj vyrovnať, po Suchého strele sa v správnom čase na správnom mieste ocitol Jabrocký - 4:4.
Záver tretej časti ani predĺženie gól nepriniesol, a tak rozhodovali samostatné nájazdy, kde sa ako jediný presadil Jozef Stümpel.

Hlasy:

Milan Jančuška (tréner Popradu): "S bodovým ziskom nie som spokojný. Dnes sme si zaslúžili vyhrať. Po prvej tretine sme mohli pokojne vyhrávať o 2 - 3 góly. Potom sme hrali dlho oslabení, čo sa prejavilo na góloch. Nech si úsudok urobí každý sám. Hokej je kontaktný, emotívny a agresívny šport, ale dnes mám zmiešané pocity. Naša snaha a bojovnosť za nepriaznivého stavu boli obrovské."

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Chceli sme tlak domácich zvládnuť aktívnou obranou. V zápase bolo mnoho nepresností a nervozity. Ujali sme sa vedenia 4:2 a mali sme duel doviesť do konca za tri body. Za nerozhodného stavu sme chceli dotiahnuť stretnutie do samostatných nájazdov, pretože sa nám v nich darí. Napokon sme radi za dva body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok