Košice zdolali Skalicu

TA3, SITA
6.1.2013 23:23

V predchádzajúcom kole dali Záhoráci 5 gólov Žiline, teraz 5 kúskov dostali. Nad ich sily boli Košice, ktoré sa po zlom úvode ligy vyšplhali už na druhé miesto.

Hokej - Tipsport extraliga - 35. kolo:

HC Košice - HK 36 Skalica 5:3 (0:0, 2:2, 3:1)

Góly: 25. T. Marcinko (P. Svitana), 34. Šeda (Jokeľ), 45. Cebák (Marek Slovák), 46. T. Marcinko (Marek Slovák, Š. Novotný), 60. Marek Slovák (Štrbák, Kolba) - 28. R. Konečný (Bobček, Kutálek), 37. Vyrůbalík (Šátek, Pálffy), 54. Kutálek (Holovič)

Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Lažo, Bobček a Pálffy (všetci Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: T. Orolín - Gajan, Gavalier, 4246 divákov

Zostavy:

Košice: Hylák - Cebák, M. Takáč, Kolba, Štrbák, Michal Novák, Šeda, Martin Chovan, Macejko - Marcel Haščák, Bulík, R. Jenčík - Š. Novotný, Marek Slovák, Matúš Chovan - P. Svitana, T. Marcinko, Jokeľ - Hinďoš, Pašek, Boltun

Skalica: M. Lipovský - Vyrůbalík, I. Jankovič, Bobček, L. Kozák, Jaborník, Barák, Gula, M. Srnec - Pálffy, R. Školiak, Šátek - Lažo, Stieler, Martin Sloboda - Kutálek, Holovič, R. Konečný - J. Jurík, Timotej Šille, Klejna

Košičania začali na domácom ľade aktívne. Brankár Lipovský mal v úvode plné ruky práce. Už v prvej minúte vyskúšal jeho reflexy Haščák. V 6. min bol potom v ideálnej pozícii Svitana. Pred gólmanom Skalice neuspeli ani Chovan s Boltunom. V 15. min musel zasahovať Hylák po strele Pálffyho spoza hráča.
Góly začali padať až v druhej tretine. V jej 5. min Marcinko z rohu klziska nahodil puk na bránku. Lipovský ho korčuľou vykopol, ale od jeho spoluhráča sa puk dostal do bránky. Jednogólové manko Záhoráci vymazali už v 28. min . Stalo sa tak v presilovke, Bobčekovu prihrávku zužitkoval Konečný. V polovici stretnutia mal dobrú príležitosť Svitana a po ňom aj Boltun. Jeho šikovný teč Lipovský vyrazil. V 34. min Jokeľ spoza bránky našiel obrancu Šedu, a ten dostal svoj tím do vedenia. Aj na tento gól však dokázali hostia odpovedať. V 37. min po prihrávke Šáteka Vyrůbalík vyrovnal na 2:2. Ešte pred druhou prestávkou zazvonila na skalickej bránke žŕdka po strele Štrbáka.
V 45. min hrali Košičania v oslabení o dvoch hráčov. Napriek tomu sa dokázali presadiť. V prečíslení dvoch na jedného naservíroval Slovák puk Cebákovi a ten rutinérsky zakončil - 3:2. V 46. min naskočil Marcinko do hry z trestnej lavice a po individuálnej akcii zvýšil náskok domácich. Skaličanov vrátil do stretnutia v 54. min Kutálek, ktorého domáca obrana nepokryla. Záhoráci sa však už na viac nezmohli. Naopak, 6 sekúnd pred koncom inkasovali z hokejky Slováka, v čase keď hrali oceliari v početnej výhode o dvoch hráčov

Hlasy:

Milan Staš (tréner Košíc): "Už v prvej tretine sme si vytvorili zopár prečíslení, ale ich realizácia nebola najlepšia. V ďalšom priebehu sme sa dostali do vedenia, ale dvakrát sme zbytočne laxnosťou nechali súpera vyrovnať. Zlomovým bodom duelu bola presilovka súpera piatich proti trom, keď sme v nej dokázali skórovať. Vyhrávali sme o dva góly, ale nechali sme streliť Skalicu kontaktný gól a duel sme si sami zdramatizovali. Vhod nám padla záverečná presilovka, najskôr o jedného a potom aj o dvoch hráčov. Pre divákov to bol veľmi pekný dramatický zápas. S výsledkom aj hrou som spokojný."

Martin Pešout (tréner Skalice): "Bolo vidieť, že proti sebe hrali dve mužstvá, ktoré majú momentálne asi najväčšiu formu. Zodpovedala tomu úroveň stretnutia. Skoro 50 minút sme so súperom držali krok. Mrzí nás, že sme sem cestovali takú diaľku a potom sme spravili dve hlúpe chyby a duel stratili. Záver bol trochu hektický, nezvládli sme ho. Zbytočnými faulmi sme sa sami pripravili o možnosť niečo so zápasom ešte urobiť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok