Niekoľkotonová kocka spadla v aréne Lokomotivu Jaroslavľ, zranila pracovníka

TA3 TASR
24.8.2022 16:53

V hale Lokomotivu Jaroslavľ, ktorý hrá Kontinentálnu hokejovú ligu, spadla štvortonová multimediálna kocka. Podľa ruských médií došlo k situácii pri vyťahovaní kocky k stropu Arény 2000. Pád celej konštrukcie z výšky šestnástich metrov zapríčinilo prasknutie jedného z navijakov.

Niekoľkotonová kocka spadla v aréne Lokomotivu Jaroslavľ, zranila pracovníka
Twitter/Karl Månsson

"Pri súčasných uvalených sankciách proti Rusku je inštalácia veľmi komplikovanou záležitosťou," okomentoval nehodu server sports.ru. Kocka sa rozbila a zranila vedúceho pracovnej skupiny, ktorý sa v daný moment pohyboval na ľade. Tridsaťšesťročný muž si odniesol len ľahké, bližšie nešpecifikované zranenia. "Nie je v ohrození života. Nachádza sa v nemocnici a je v starostlivosti lekárov, ktorí ho v blízkej budúcnosti pustia domov," napísal ruský klub na oficiálnom účte na sociálnej sieti Twitter.

Náraz štvortonovej kocky nepoškodil ľadovú plochu. K jej výmene siahol Jaroslavľ po jedenástich rokoch. Najvyšší predstavitelia klubu ubezpečili fanúšikov, že incident nijako nenaruší začiatok nového ročníka. "Odloženie, zrušenie či presun domácich zápasov neprichádzajú do úvahy." Zatiaľ nie je známe, kde budú organizátori počas zápasov ukazovať skóre, čas a ďalšie informácie. Úvodné kolo KHL odohrá Jaroslavľ 2. septembra na ľade Omsku, doma sa prvýkrát predstaví 7. septembra proti Nižnekamsku, ktorého dres si oblieka aj slovenský útočník Samuel Buček.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok