Krym je opäť v strehu. Ruské protivzdušné systémy sa bránia dronom, vyhlásil gubernátor Sevastopoľu

TA3 ČTK
23.8.2022 21:16

Gubernátor Sevastopoľu na Ruskom anektovanom Kryme uviedol, že tamojšia protivzdušná obrana bojuje s bezpilotnými lietadlami. Napísala to v utorok ruská agentúra TASS s pripomienkou, že Krym sa v poslednej dobe stal terčom niekoľkých útokov.

Krym je opäť v strehu. Ruské protivzdušné systémy sa bránia dronom, vyhlásil gubernátor Sevastopoľu
Twitter/Status-6

"Protivzdušná obrana pri myse Chersonésos ďalej zostreľuje bezpilotné lietadlá. Nie je dôvod sa znepokojovať," napísal v aplikácii Telegram gubernátor Michail Razvožajev. Sevastopoľ je sídlom ruskej Čiernomorskej flotily, ktorej veliteľstvo sa už dvakrát za mesiac stalo terčom náletu dronu, naposledy v sobotu.

Gubernátor už v pondelok oznámil, že protivzdušná obrana večer zostrelila nad predmestím Sevastopole objekt letiaci vo veľkej výške, najskôr bezpilotné lietadlo. Reagoval tak na správy o výbuchoch počuteľných v rôznych častiach prístavného mesta.

Na Kryme, ktorého ruskú anexiu v roku 2014 medzinárodné spoločenstvo odsúdilo, a pre Kyjev tak zostáva jednou z častí Ruskom okupovaných ukrajinských území, v poslednej dobe niekoľko vojenských objektov - letísk a muničných skladov - zničili explózie. Ruské úrady ich najprv pripisovali nedodržaniu predpisov požiarnej bezpečnosti, neskôr pripustili možnosť sabotáže.

Témy: Kyjev Rusko Krym
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok