Doneckí separatisti tvrdia, že Ukrajina systémom HIMARS zasiahla budovu správy

TA3 ČTK
23.8.2022 13:26

Ukrajinské sily zasiahli v Donecku na východnej Ukrajine budovu správy separatistickej Doneckej ľudovej republiky (DNR). Podľa agentúry TASS to uviedla administratíva šéfa medzinárodne neuznávanej DNR Denise Pušilina. V budove po dopade rakety začalo horieť. Ukrajinci objekt zasiahli pomocou raketového systému HIMARS dodaného z USA, uviedol zástupca ministra pre informácie separatistickej republiky. Kyjev informáciu zatiaľ nekomentoval.

Útok si podľa prvých správ nevyžiadal obete ani zranenia, napísala agentúra Interfax. Doplnila, že Pušilin sa nachádza v bezpečí. Zasiahnutá budova je viditeľne poškodená, povedali Interfaxu svedkovia z miesta. Okrem objektu správy DNR zasiahli ukrajinské sily v Donecku podľa proruských separatistov aj hotel, doplnila agentúra.

Pušilin po útoku obvinil Západ, že dodáva Ukrajine zbrane, ktoré sa podľa neho používajú na útoky na rezidenčné oblasti v Donecku. Svoje obvinenia vzniesol vo videozázname, ktorý natočil pred poškodenou budovou svojho úradu a ktorý zverejnil na komunikačnej platforme Telegram. Starosta mesta Alexej Kulemzin medzitým podľa agentúry TASS uviedol, že v centre Donecku pri inom ostreľovaní ukrajinských síl zomreli traja ľudia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok