PR správa

Podľa prieskumu agentúry GfK ponúka Kaufland najviac vystavení slovenských produktov

23.8.2022 10:38

Prieskum renomovanej agentúry GfK z júla tohto roku opäť potvrdil prvenstvo Kauflandu v absolútnom počte vystavení slovenských výrobkov medzi maloobchodnými reťazcami. Svoje líderstvo navyše zdôraznil nárastom oproti roku 2021 o 322 vystavení na celkovo 6 475 vystavení v tomto roku. Tento nárast dokazuje aj to, že reťazec svoju ponuku slovenského sortimentu neustále obohacuje.

Podľa prieskumu agentúry GfK ponúka Kaufland najviac vystavení slovenských produktov
Kaufland

Agentúra pravidelne realizuje spomínaný prieskum v 32 tovarových kategóriách a 92 podkategóriách. Percentuálny podiel vystavení slovenských produktov závisí od počtu vystavených produktov v regáloch a od veľkosti predajnej plochy, čiže od šírky ponúkaného sortimentu – tá je vo všetkých 32 sledovaných kategóriách v Kauflande najvyššia. Inými slovami: reťazec svojim zákazníkom ponúka v širokom sortimente pod jednou strechou najväčší počet vystavení slovenských produktov, z ktorých si môžu vyberať.

„Podpora domácich producentov patrí dlhodobo k našim prioritám a opätovne potvrdené prvé miesto v prieskume agentúry GfK je toho dôkazom. Sme hrdí, že naše dlhodobé projekty na podporu slovenských výrobcov prinášajú konkrétne výsledky a zákazníci môžu v našich predajniach nájsť čoraz viac kvalitných slovenských výrobkov za výhodnú cenu,“ konštatuje Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland Slovensko.

Jedným z projektov na podporu domácich producentov slovenských potravín vyrobených zo slovenských surovín je produktový rad K-Z lásky k tradícii. Výrobky tejto značky nájdu zákazníci vo všetkých 73 predajniach Kaufland naprieč Slovenskom a dva z nich, konkrétne Spišské párky a Zemiakové lokše, sa tento rok umiestnili medzi víťazmi ankety Voľba spotrebiteľov. Široký sortiment výrobkov s tradičnou receptúrou, ale aj trendových noviniek prináša projekt Z našich regiónov zastrešujúci menších výrobcov, ktorí zatiaľ nemajú dostatočné kapacity na zásobovanie celej siete, ale ponúkajú produkty v predajniach vo svojom regióne. Okrem toho v regáloch predajní Kaufland nájdu kupujúci 100 % slovenské hovädzie a bravčové mäso s garantovaným pôvodom a sezónne tiež 100 % slovenské jahňacie mäso.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok